Gândaci în paturile vârstnicilor dintr-un centru din Brașov. Conducerea căminului spune că situația nu e chiar atât de gravă

3 septembrie 2020, 22:42

Clădirea în care funcționează centrul pentru vârstnici e ridicată de numai 8 ani, dar primăria nu a mai avut bani pentru dotări și a concesionat serviciul de îngrijire a bătrânilor unei asociații din Brăila. Aceasta era obligată să primească gratuit ori contra unor sume mici, 15 persoane cu situație medicală precară.

Pentru celelalte 33 de locuri, asociația percepea o taxă de până la 3.000 de lei.

După ce izbucnit focarul de coronavirus, rudele celor internați au început să ceară informații.

Așa au apărut imaginile cu condițiile greu de imaginat din cămin. Fotografiile au fost trimise la primărie, împreună cu o sesizare. DSP a verificat dacă așa stau lucrurile și a amendat asociația cu 10 mii de lei.

Dar situația nu e chiar atât de gravă, spun cei care o conduc.

Probleme sunt mai vechi aici. Direcția de Asistență Socială din primărie spune că a reziliat contractul cu asociația, i-a făcut plângere penală și a cerut și evacuarea clădirii după nereguli găsite încă de la începutul anului. Dar nu s-a întâmplat nimic.

Și Inspecția Socială a aflat despre probleme.

Centrul de la Făgăraș este în carantină de câteva zile, după ce s-a descoperit că peste 20 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite