VIDEO TELEJURNAL

Gâlceava parlamentarilor. Stenograma şedinţei din 1 februarie: injurii şi ameninţare cu acţiuni în justiţie

"Sunteţi nişte hoţi" versus "Prestaţia dumneavoastră e jenantă, nu aveţi educaţie şi bun simţ". Nu e o ceartă între blocuri, ci un dialog dintr-o şedinţă la vârful Parlamentului.

18 Februarie 2017, 23:58 (actualizat 19 Februarie 2017, 00:09) |
Gâlceava parlamentarilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Controversata Ordonanţă 13 a încins spiritele în şedinţa Birourilor Permanente reunite, iar reprezentanţii USR Nicuşor Dan şi Cristian Ghinea s-au certat cu parlamentarii majorităţii Şerban Nicolae şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Stenograma şedinţei din 1 februarie, publicată recent, arată că şi-au aruncat injurii şi s-au ameninţat chiar cu acţiuni în justiţie pentru calomnie.

Totul a pornit de la protestul pe care aleşii USR l-au organizat în Parlament, în semn de solidaritate cu sutele de mii de oameni din stradă.

Şerban Nicolae: Domnule preşedinte, eu am fost pus într-o situaţie absolut inadmisibilă de către un grup de cetăţeni pe care nu-i cunosc. (...) Am fost apostrofat cu cuvintele: „hoţii" şi „să vă fie ruşine". Este o grosolănie pe care eu nu o accept nimănui.

Cristian Ghinea: Domnule Nicolae, cetăţenii aceia erau nişte parlamentari, deputaţi şi senatori...

Nicuşor Dan: Vreau doar să se consemneze că îmi însuşesc reproşurile pe care ei vi le aduc dumneavoastră, în întregime. Sunteţi nişte hoţi şi trebuie să vă fie ruşine. (Aplauze.)

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: (...) Dumneavoastră îndrăzniţi să vorbiţi, care aţi primit finanţări ilegale în campania electorală şi îndrăzniţi să aruncaţi calificative la alţii?! Mie mi-ar fi jenă în locul dumneavoastră.

Cristian Ghinea: Să ştiţi că asta este calomnie, domnule Tăriceanu...

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Să ştiţi că veţi fi tratat aşa cum trataţi pe ceilalţi. Din punctul meu de vedere sunteţi o mare decepţie, pentru că am crezut că aveţi măcar buna educaţie şi bunul simţ. Văd că nici acestea nu le aveţi. Cultură politică zero, evident.

Nicuşor Dan: Îmi permiteţi?

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Nu vă mai permit. Nu vă mai permit, pentru că dacă este să jigniţi aici colegii din Biroul permanent, nu vă mai permit. Eu conduc şedinţa şi am să vă dau cuvântul atunci când cred eu de cuviinţă. Da?

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI