Galaţiul a devenit centru regional pentru depistarea COVID-19

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați
24 martie 2020, 20:05

Este vorba despre un sistem complex format dintr-un aparat PCR Real Time, centrifugă, seturi de pipete, agitator reactivi şi două hote, una cu flux laminar, sistem de ultraviolete pentru dezinfecţia aparaturii şi sistem de siguranţă, iar cea de-a doua cu sistem de ultraviolete pentru pregătirea reactivilor.

Aparatura poate fi folosită pentru detectarea unei game largi de virusuri.

„Galaţiul este singurul centru din această regiune care va putea face teste pentru depistarea noului coronavirus. Pe baza configurărilor realizate de către medici, la Spitalul Clinc Judeţean Galaţi a fost instalat acelaşi model de echipament medical folosit de către medicii de la Institutul Naţional . Primele analize pentru depistarea noului coronavirus vor fi realizate imediat după ce specialiştii vor finaliza probele de verificare ale întregii aparaturi medicale. Avem deja 200 de teste, iar în această săptămână vor ajunge la Galaţi alte 1.500 de teste. Şi vom mai aduce kit-uri de testare, în acest moment fiind în discuţii cu diverşi furnizori”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Aparatul a costat peste 300.000 de lei și a fost cumpărat în procedură de urgență de Consiliul Județean Galați. Va fi folosit la capacitate maximă începând de miercuri.

Alte două aparate comandate de Consiliul Județean și de Primărie vor intra în dotarea spitalelor din Galați peste câteva zile.

(sursa: Mediafax)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite