GALAȚI | Spitalul de Boli Infecţioase va deschide un centru de excelenţă în domeniul dermatologiei

Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi
Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi
17 iunie 2021, 11:09

Potrivit sursei citate, la Spitalul de Boli Infecţioase s-au achiziţionat un aparat ultraperformant de fototerapie pentru tratamentul formelor grave de psoriazis, un videodermatoscop cu ajutorul căruia se poate analiza în profunzime cancerul de piele şi se pot studia modificările de structură ale aluniţelor, un laser cu dioxid de carbon pentru tratarea leziunilor dermatologice, un echipament de crioterapie şi două microscoape de înaltă rezoluţie.

Valoarea investiţiei este de 390.786 de lei, fonduri europene atrase de către CJ Galaţi prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

”Sunt echipamente medicale de ultimă generaţie, unice în spitalele din regiune. Mai mult, unele dispozitive sunt cele mai performante din ţară. Astfel, am reuşit să creăm la Galaţi una dintre cele mai moderne Secţii de dermatologie din România. Acum, cu noile echipamente, se pot face tratamente şi investigaţii medicale noi, mult mai eficiente, în cancerul de piele, boli autoimune sau alte tipuri de afecţiuni dermatologice. De altfel, anul acesta, Galaţiul va fi gazda concursului naţional de obţinere a titulaturii de medic primar în domeniul dermatologiei, la care vor fi folosite şi unele dintre echipamentele achiziţionate. De asemenea, lucrăm deja pentru a deschide la Spitalul de Boli Infecţioase un centru de excelenţă în domeniul dermatologiei, pentru a putea realiza ample programe de cercetare în domeniu”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Secţia de dermatologie funcţionează într-un spaţiu modern, într-un corp nou de clădire construit la Spitalul de Boli Infecţioase.

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite