Gala UNITER. Florin Piersic şi Maia Morgenstern au fost premiaţi pentru întreaga activitate. Televiziunea Română, Premiul pentru Cel mai bun spectacol de teatru TV: „Apostolul Bologa”

14 mai 2019, 08:57

Seara a fost deschisă cu premiul oferit pentru întreaga carieră actorului Florin Piersic. Aceeaşi distincţie i-a fost acordată de senatul UNITER şi actriţei Maia Morgenstern.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal i-a fost acordat lui Andrei Huţuleac, iar premiul pentru cea mai bună actriţă a ajuns la Ofelia Popii.

Cel mai bun spectacol a fost desemnat „Povestea prinţesei deocheate”, regizat de Silviu Purcărete.

Tompa Gábor a fost ales cel mai bun regizor pentru spectacolul „Neguţătorul din Veneţia” de William Shakespeare, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Premiul de Excelenţă a fost acordat Teatrului UNTEATRU. Distincţia a fost înmânată de actriţa Oana Pellea celor doi fondatori ai instituţiei teatrale – Andrei şi Andreea Grosu.

TVR, premiu pentru Cel mai bun spectacol de teatru TV

Televiziunea Română a obţinut Premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol de teatru TV: „Apostolul Bologa”, în regia lui Dominic Dembinski.

Adaptare după romanul „Pădurea spânzuraţilor” de Liviu Rebreanu, într-o formulă cinematografică inedită, producţia a fost unul dintre proiectele prin care TVR a marcat 100 de ani de la prima conflagraţie mondială.

Celebrul roman al literaturii româneşti a fost văzut de Dominic Dembinski ca un poem cinematografic. Calvarul personajului principal este imaginat ca o poveste a mântuirii pe care sufletul spânzuratului o parcurge. Structurată ca un vis în vis, producţia are o abordare îndrăzneaţă şi neconvenţională nu doar a structurii romanului, ci şi prin ineditul construcţiei montajului – tip puzzle, călătoria sufletului în timp imaginată de regizor nefiind cronologică.

„Circul Matteo”, scenariul şi regia artistică Alexandru Lustig, producţie a Societăţii Române de Televiziune (Casa de Producţie a TVR) şi „Dezertorul”, după Mihail Sorbul, adaptarea pentru televiziune şi regia Silviu Jicman, producţie TVR (Casa de Producţie a TVR) au fost celelalte două nominalizări la categoria Cel mai bun spectacol de teatru TV.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă