Gala Teleşcoala. Profesori și interpreți mimico-gestuali au fost premiați

Profesorii care au susținut lecții pentru elevii din clasele terminale la "Teleșcoala", un proiect al Ministerul Educației, în parteneriat cu Televiziunea Română, au fost premiați. Gala a fost organizată în grădina Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. Cursurile s-au încheiat, însă Teleșcoala poate fi consultată de elevi. La Gala Teleşcoala au participat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Educației, Monica Anisie.

03 Iulie 2020, 12:43 (actualizat 03 Iulie 2020, 21:46) Știrile TVR |
Premii pentru Teleșcoala
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Teleșcoala, programul prin care educația a sprijinit elevii în perioada pandemiei, a reușit să le ofere tinerilor o bază pentru pregătirea examenelor naționale. Totul a fost posibil printr-un parteneriat încheiat de Televiziunea Publică și Ministerul Educației. Iar eforturile au avut în centrul lor elevul și profesorul. Dascălii au fost premiați astăzi în cadrul Galei Teleșcoala. La ceremonie a participat și premierul Ludovic Orban.

Au fost premiați 60 de profesori și interpreți mimico-gestuali. Diplomele au fost înmânate de Ministrul Educației, Monica Anisie .

După aproape patru decenii, emisiunea „Teleşcoala" a revenit pe 16 martie la TVR 2 într-o formă modernă, adaptată noilor generaţii de elevi.

Instinstituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19, iar Televiziunea Română și-a respectat misiunea sa publică, oferindu-le sprijin elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

Orele de română, matematică, biologie sau istorie pot fi găsite în continuare pe pagina de youtube a TVR.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a înmânat diplomele participanților la programul Teleșcoala și le-a mulțumit acestora pentru implicarea în program. A spus că educația trebuie să continue în orice condiții, așa că acest proiect va continua. Ministrul a mulțumit profesorilor că s-au pregătit minuțios și că au depășit tracul camerei și au creat o punte de legătură între școală și elevi în condiții de pandemie.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că reușita în viață depinde de calitatea educației și că munca profesorilor în Programul Teleșcoala a generat rezultate care s-au văzut. Iar examenele au putut fi organizate, în ciuda unor campanii agresive împotriva acestora.

Președintele director general al TVR a anunțat în premieră că Televiziunea Publică are în plan o platformă online de învățare pentru toate vârstele, a transmis pentru Telejurnal Alexandra Bogdan.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI