Gala Premiilor UNITER 2022, în direct la TVR 1, TVR Internațional şi TVR Moldova, de la Palatul Culturii din Bistrița

4 iulie 2022, 20:07

Prezentatori sunt Raluca Aprodu și Emilian Oprea, actorii Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.

La Gala premiilor UNITER – a 30-a ediție, vor urca pe scenă pentru a înmâna premiile Mariana Mihuț, Rodica Mandache, Marcel Iureș, Ioana Bugarin, Nicu Mihoc, Ada Milea și Mirela Oprișor.

Anul acesta, conceptul artistic îi aparține regizorului Radu Afrim: „O gală aniversară e cea mai potrivită oportunitate de a analiza prezentul acestei bresle și mai ales de a trage cu ochiul înspre viitor. De aceea mi-am permis să focusez ediția 30 pe portrete de tineri artiști, unii încă studenți la teatru, oameni care ard ACUM, oameni care trebuie văzuți ACUM. E greu de făcut o selecție. De aceea i-am întrebat chiar pe ei care sunt idolii lor dintre ei înșiși. Vor fi colaje, mărturii video cu tineri care în acești ultimi 2 ani au încercat să se facă ascultați. Unii dintre ei riscă formule pe care breasla le acceptă cu greu, alții doar vor să facă ceea ce înțeleg ei prin performanță. N-am fost niciodată fan al tradițiilor. De aceea voi încălca încă o tradiție și voi popula ecranul imens din spatele laureaților Galei cu chipuri de artiști care ar fi putut sta fără probleme în locul oricăror nominalizați de acum, din anii recenți sau vor sta în anii ce vin. În rest, despre trecut, numai de bine.” (Radu Afrim)

Directorul artistic al Galei Premiilor UNITER 2022 face echipă perfectă cu scenografa Irina Moscu și cu Les Ateliers Nomad. Împreună au pus la cale un eveniment unic, un adevărat show presărat cu momente artistice dintre cele mai vibrante și inedite.

Gala Premiilor UNITER se desfăşoară anual, începând din 1991 şi acordă distincţiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecţie. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câştigătorul fiecărui premiu.

Premiile UNITER se acordă pentru: cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, cel mai bun scenograf, cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol secundar, critică teatrală, teatru radiofonic, teatru TV, debut, iar decizia va aparţine, în acest an, juriului format din Mihai Constantin (actor), Doru Mareș (critic de teatru), Viorica Petrovici (scenograf), Tania Popa (actriță) și Theodor Cristian Popescu (regizor).

Senatul UNITER decernează: premiul pentru întreaga activitate – actriţă, actor, scenografie, critică şi istorie teatrală, regie, precum şi premii speciale şi premiul de excelenţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite