Gala gastronomiei și vinului românesc în Senatul României

3 decembrie 2019, 10:51

Gastronomia românească este mai puțin prezentă în promovarea identității naționale, în timp ce multe țări europene folosesc mâncărurile tradiționale pentru a face turism. Câțiva tineri s-au mobilizat și au organizat gala gastronomiei și vinurilor românești, eveniment la care ambasadorii din România au băut vinuri autohtone și au mâncat preparate tradiționale, reinterpretate.

Gastronomia nu poate exista fără vin cum nici vinul nu are același rafinament fără o mâncare gustoasă lângă el. Combinația între vin și alimente este, însă, o artă. Oaspeții au băut vin de pelin, vinuri bio, vinuri aclimatizate in pământ romanesc. Au avut parte și de o surpriză.

România este între primii șase producători de vinuri din Europa și primii 12 din lume, dar în cifre de export nu existăm. Republica Moldova ne-a depășit cu mult la acest capitol.

O mâncare gustoasă și un pahar de vin bun merg cel mai bine însoțite de o muzică de calitate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă