Gălățean amenințat cu debranșarea de la rețeaua de apă pentru o datorie de 3 bani

Un gălățean este amenințat de o societate edilitară cu debranșarea de la rețeaua publică de apă pentru o datorie de 3 bani. El a primit acasă o notificare prin intermediul unei scrisori care a costat compania de apă de cel puțin 10 ori mai mult decât suma imputată.

07 Ianuarie 2020, 13:42 (actualizat 07 Ianuarie 2020, 13:43) Știrile TVR |
Gălățean amenințat cu debranșarea de la rețeaua de apă pentru o datorie de 3 bani

„Prin prezenta vă aducem la cunoștință că în evidențele contabile ale societății noastre, la data de 18.12.2019, figurați cu un sold restant în valoare de 0,03 lei (prestații și majorări). Ca urmare a situației descrise, în cazul în care înțelegeți să nu efectuați plata sumei restante în termen de 5 zile lucrătoare.... vom trece la măsura debranșării de la rețeaua publică și de a vă acționa în justiție. Rebranșarea la serviciile de apă se va realiza în termen de trei zile după achitarea unei taxe”, scrie în notificarea primită de gălățean.

Cetățeanul care a primit notificarea a postat-o pe Facebook și a anunțat că vrea să plătească datoria cash, cu o bancnotă de 500 de lei.

„Am rămas puțin surprins că se poate așa ceva... Să trimiți notificare pt 0,03 lei.... Când prin Filești conducta e spartă de ani de zile, iar apa băltește și se pierde în van.... Vai de steaua voastră, Apă Canal!!”, a scris rău platnicul pe Facebook.

Gălățenii au făcut haz de necaz de situația creată și i-au oferit soluții concitadinului lor.

„Sună-i și întreabă dacă se poate cu cardul!”, a sugerat un gălățean care i-a dat idei celui care a primit notificarea: „Mă duc cu o filă de 500 ron”, a răspuns acesta pe Facebook.

Potrivit reprezentanților societății de apă, notificările pentru sumele restante sunt generate automat de un program informatic, iar scrisorile nu sunt verificate de oameni din cauza lipsei de personal.

În situații similare se află numeroși alți gălățeni care riscă să rămână fără apă din cauza unor datorii foarte mici.

Sursa: Mediafax

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 24°C 25°C
IASI 27°C 26°C
CLUJ 24°C 25°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 23°C 23°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI