GALAȚI Calvarul unei fetițe agresate de colegi. Au jignit-o, au închis-o în toaleta școlii, au amenințat-o cu cuțitul. Ce măsuri a luat mama ei

22 noiembrie 2021, 17:39

„-Să te duci la psihiatru, la spitalul de nebuni, acolo ţi-e locul!
-Ţi-am zis să nu mai ridici tonul la mine că mă duc la director”.

Este doar un exemplu din calvarul trăit de fata de 12 ani din Galați care suportă aproape zilnic jigniri și violențe din partea colegilor. Mama fetei a depus reclamație la conducerea școlii, însă agresiunile au continuat, susține familia.

Mama fetiței: „De la începutul anului școlar, au început. Că are altă tentă sexuală, că îi plac femeile, că e o proastă. Băiețeii care i-au luat apărarea au fost la rândul lor bătuți. A împins-o o colegă și are piciorul, glezna fisurată”.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar văd însă lucrurile diferit și consideră că totul este doar o joacă între copii. În urmă cu trei ani, aceeași fetiță împreună cu o prietenă au fost închise în toaletă și amenințate cu cuțitul de către o colegă din clasă. Și această agresiune a fost considerată, de către conducerea seminarului, doar o copilărie.

Adrian Silivestru – purtător de cuvânt ISJ Galați: „A fost o chestiune nevinovată. În clasa a III-a ce să faci cu cuțitul? Lucrurile nici pe departe nu sunt așa, știm că fetița e un pic mai sensibilă”.

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor care au deschis o anchetă.

Cms.șef Gabriela Costin – purtător de cuvânt IPJ Galați: „Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul”.

Psihologii atrag atenția că fenomenul de bullying în școală a luat amploare în ultimii ani în România.

Silvia Malcea – psiholog: „Acel copil care este hărțuit poate dezvolta o stare anxioasă, poate dezvolta o stare cu refuz de a comunica”.

Un studiu realizat de organizaţia „Salvaţi Copiii” arată că trei din 10 copii sunt ameninţaţi cu bătaia de alţi colegi, iar unul din patru copii a fost umilit în faţa colegilor.

Prof. MIHAELA STĂNCELE, coordonator Centrul Regional de Voluntariat „Salvaţi Copiii”, filiala Dolj: „S-a încercat prin voluntari pe care îi pregătim ca, prin sesiunile susținute în grădinițe sau clase, să imprime cumva micuților ce înseamnă respect, curaj, toleranță, punându-i în fața unor situații critice”.

Potrivit Legii Educației, în școli sunt interzise comportamentele de tip violent, iar profesorii sunt instruiţi să ia măsuri pentru astfel de copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite