Galați: O explozie puternică a distrus mai multe apartamente dintr-un bloc din centrul orașului. Cinci persoane au fost rănite, alte zeci evacuate

29 octombrie 2020, 08:48

Un bătrân de 89 de ani a fost aruncat din apartament de suflul deflagrației și a suferit arsuri pe mai bine de jumătate din corp. Alte patru persoane au suferit atacuri de panică. 40 de apartamente au fost afectate și 21 de locatari au fost evacuaţi din imobil.

Explozia puternică s-a produs la ora 8.00 dimineața, când cei mai mulți dintre locatari erau acasă. Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Proprietarul apartamentului, în vârstă de 89 de ani, a fost aruncat în afară locuinței și se află în stare gravă la spitalul de urgență.

Deflagrația a avariat mai multe apartamente, dar și geamurile blocurilor din jur și 50 de mașini parcate în apropiere.

La o primă evaluare, structura de rezistență a blocului nu a fost afectată. Oamenii se vor putea întoarce în apartamente după ce autoritățile vor încheia ancheta. Cei care nu au unde dormi în această noapte, vor fi cazați în locuințe sociale puse la dispoziție de către primărie.

ACTUALIZARE Explozia a avut loc la ora 7.55 dimineața, într-un bloc din centrul orașului Galați cu 40 de apartamente. Cel mai probabil, este vorba despre o acumulare de gaze la subsolul clădirii, potrivit corespondentului TVR la Galați. Cinci persoane au fost rănite, dintre care una este în stare gravă, cu arsuri pe 50 la sută din suprafața corpului. A fost transportată la Spitalul de Urgență din Galați. Alte patru persoane au răni ușoare și au suferit atacuri de panică, fiind transportate la spital. Alte 21 de persoane, printre care și trei copii, au fost evacuate.

Explozia a fost provocată de o scurgere de gaze. Cel puțin o persoană are nevoie de îngrijiri medicale, a anunțat inițial  Mediafax.

Deflagrația a provocat pagube importante, fiind afectate mai multe apartamente și spații comune din imobil. Persoanele care locuiesc în blocul afectat au ieșit în stradă imediat după producerea exploziei.

Zgomotul produs de explozie a fost atât de puternic încât alți gălățeni din cartier au crezut că este cutremur. După finalizarea misiunii de salvare, experții vor verifica dacă structura de rezistență a imobilului a rezistat.

În caz contrar, cei care locuiesc în bloc vor fi nevoiți să se mute la rude sau în spațiile puse la dispoziție de Primărie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite