GALAȚI | Fetiță de 10 ani, lovită cu ciocanul în cap de tatăl ei. Micuța este în stare gravă

22 aprilie 2022, 17:44

Tatăl, acum acuzat de tentativă de omor, s-a întors aseară acasă și se pare că era băut. Și-a atacat fetița cu un ciocan, supărat că ea nu vroia să renunțe la câinele familiei. Vecinii spun că bărbatul consuma frecvent alcool, mai ales după moartea soției.

Fetița a fost preluată de medici cu răni grave la cap.

Medicii au decis că este mai bine să o trimită la Iași la spitalul de Neurochirurgie. Între timp, tatăl a fost reținut de anchetatori.

Inițial polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe, însă din cauza rănilor grave au decis să schimbe acuzația în tentativă de omor și cer arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.
Protecția copilului Galați s-a autosesizat în acest caz.

Ancheta socială care urmează să se desfășoare va avea cu prioritate în obiectiv identificarea rudelor care pot susține copilul în interiorul familiei. Dacă acest lucru nu va fi posibil, se vor iniția procedurile specifice pentru instituirea plasamentului în regim de urgenţă al copilului.

Violență asupra copiilor este un fenomen tot mai extins din păcate. De la lansarea numărului de telefon 119 pentru semnalarea abuzurilor asupra minorilor, în trei luni și jumătate, s-au înregistrat aproape 40 de mii de apeluri. Mai mult de jumătate dintre cei care au sunat la 119 au reclamat probleme chiar în cadrul familiei. Între situațiile raportate, pe primele locuri se află neglijența, abuzul fizic, psihic și emoțional.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite