Gafa ministrului Educației la anunțarea rezultatului chestionarului privind manualele școlare

16 noiembrie 2017, 18:23

Ministrul Educației s-a grăbit să prezinte rezultatele chestionarului online, în care elevii, părinții și profesorii au fost întrebați de câte manuale au nevoie la cursuri. Cifrele au fost prezentate cu o zi înainte ca perioada de consultare publică să expire.

Graba strică treaba. Calculele ministrului Educației, profesor de matematică, sunt greșite.

Jumătate din cei care au răspuns la chestionar au spus că au nevoie de toate manualele, mai precis 53%. 47% nu-și doresc decât o parte din manuale. Iar 3% nu doresc deloc manuale” – ministrul Educației, Liviu Pop.

Ca să se asigure totuși că la anul manualele vor ajunge la timp pe băncile elevilor, ministrul Educației le cere și în scris părinților și elevilor să spună ce manuale vor.

Vom înaita acele fișe către fiecare părinte și către fiecare elev din clasele pregătitoare, a întâia și a cincea, să ne spună exact, în funcție de planul cadru, ce manual își doresc anul viitor, la ce disciplină, semnat frumos” – Liviu Pop.

În baza răspunsurilor se vor tipări manualele. Ministrul vrea să se asigure că astfel nu va risipi bani pe cărți pe care elevii nu le vor folosi.

60% din populaţia şcolară se află în mediul rural şi nu au posbilitatea să acceseze digital interactiv sau în format pdf aceste manuale. Nu cred că vor fi pentru toate disciplinele. S-ar putea ca celebrul manual de sport, din păcate sau din fericire, să dispară” – președintele federației naționale a Asociațiilor de Părinți.

Un aspect nu a fost luat în calcul în această prevedere. Părinții elevilor din clasa a VIII-a nu vor putea alege manualele cu șase luni înainte pentru că nu vor ști la ce licee vor ajunge copiii. Asta pentru că departajarea se face computerizat după susșinearea Evaluării Naționale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite