Gafă inimaginabilă la ceremonia de decernare a premiilor Oscar

27 februarie 2017, 09:15

Echipa La la Land a urcat victorioasă pe scenă, dar bucuria a fost de scurtă durată. A fost descoperită greşeala. Plicul înmânat de organizatorii galei actorilor Faye Dunaway şi Warren Beatty era pentru cea mai bună actriţă. Moonlight este câştigătorul, aşa că cei din musicalul La La land au părăsit scena.

Deocamdată nu există nicio explicaţie pentru încurcarea plicurilor. PricewaterhouseCoopers, cei care se ocupă de tot ce înseamnă numărarea voturilor şi tipărirea rezultatelor, şi-au cerut scuze şi promit că vor dezlega enigma.

Rezultatul votului pentru Oscar este cel mai bine păzit secret din cinematografie. Doar două persoane ştiu cine vor fi câştigătorii.

Fiecare pleacă spre Dolby Theatre cu o servietă cu plicurile. Pe drumuri diferite, astfel încât în caz că unul păţeşte ceva, să ajungă celălalt.

Mai mult de atât, cei doi memorează rezultatele ca să le poată spune pe de rost dacă se pierd faimoasele serviete.

Realizat cu buget mic – un milion şi jumătate de dolari, în mai puţin de o luna de zile, Moonlight are deja încasări de 22 de milioane de dolari. Considerat un adevărat film de artă, despre un tânăr de culoare, marginalizat, homosexual, care creşte într-un cartier sărac din Miami.

O poveste frumos spusă şi cu imagini extraordinare. Chipul personajelor stăruie pe ecran. Astfel de practic de prim plan îndelung sunt rarisime la Hollywood.

Moonlight urmăreşte viaţa unui tânăr de culoare, din copilărie până la maturitate, care se zbate între dependenţa de droguri a mamei sale şi orientarea lui sexuală. Filmul abordează o serie de teme, printre care relaţia părinte-copil, identitate şi prejudecăţi.

La La land, o comedie muzicală despre iubire, dar şi despre ambitie la Hollywood, considerat marele favorit, cu un număr record de nominalizări, 14, se consolează cu 6 Oscaruri. Între ele, Oscarul pentru cea mai bună actriţă –  Emma Stone: o actriţă aspirantă, Mia, spera să reuşească în cetatea filmului, dar până una alta trebuie să lucreze pe post chelneriţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite