Gabriela Firea: Spitalul Metropolitan se va construi într-un timp rezonabil şi nu în 20 de ani

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că Spitalul Metropolitan se va construi într-un timp rezonabil şi nu în 20 de ani, scrie Agerpres.

22 Martie 2018, 13:14 (actualizat 22 Martie 2018, 13:18) |
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

"Am primit, în sfârşit, de la Guvern jumătate din terenul necesar construirii Spitalului Metropolitan în zona de nord a Capitalei. Azi de dimineaţă era aşa o explozie de ştiri negative şi neadevărate cu privire la faptul că acest teren a fost transferat la Primărie pentru 20 de ani, deci, în concluzie, va dura 20 de ani să construim un spital. (...) Spitalul se va construi în timpul rezonabil în care se construieşte orice spital de asemenea dimensiune, 1.000 - 1.200 de paturi, în Europa şi nu în 20 de ani, cât a stipulat Ministerul de Finanţe, repet, ca o măsură birocratică asiguratorie pentru perioada de transfer a terenului", a afirmat Firea, cu prilejul semnării unui protocol de colaborare între Primăria Capitalei, Asociaţia Colectiv GTC 3010 şi Spitalul clinic de urgenţă "Sfântul Ioan" pentru construirea unei maternităţi în curtea acestei unităţi spitaliceşti.

Edilul a respins informaţiile privind durata mare de construire a spitalului.

"Nu este adevărat, dezmint în totalitate aceste informaţii negative. Este vorba despre faptul că Ministerul de Finanţe, care gestionează întreg patrimoniul statului, din motive birocratice, trebuia să treacă un termen al acestui transfer şi a trecut 20 de ani ca o măsură asiguratorie pur şi simplu, dar asta nu înseamnă că durata de construire a spitalului metropolitan va fi de 20 de ani. (...) Demarăm deja realizarea studiului de prefezabilitate, fiind o investiţie de peste 50 de milioane de euro, apoi studiul de fezabilitate şi decizia pe care o vom lua în cadrul CGMB - dacă să fie o investiţie 100% a municipiului sau să mergem pe o procedură care a fost extrem de folosită în întreaga Europă şi aşa s-a dezvoltat sistemul medical în întreaga lume şi anume o concesiune şi atunci atragerea unui investitor privat care să construiască de la zero această unitate spitalicească. Vom lua această decizie şi o vom anunţa", a adăugat Gabriela Firea

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 8°C
IASI 9°C 8°C
CLUJ 9°C 3°C
CONSTANTA 13°C 11°C
CRAIOVA 12°C 6°C
BRASOV 9°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI