Gabriela Firea rămâne simplu membru al PSD după ce și-a dat demisia din două funcții, iar pe a treia a pierdut-o

19 noiembrie 2018, 19:45

Gabriela Firea a precizat că, în cursul dimineţii de luni, a demisionat şi din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti, în semn de protest faţă de situaţia de interimat, de instabilitate în care se afla, dar şi faţă de faptul că proiectele Capitalei nu au fost susţinute de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Mi-am dat demisia din funcția de președinte regional al PSD, pentru reginea București-Ilfov, ca o reacție firească și solidară cu toți colegii mei din București și din Ilfov, care, în urma deciziilor din CEx se consideră nedreptățiți. Concret, eu mi-am dat azi dimineață demisia din funcția de președinte interimar al PSD București, pentru că, de doi ani de zile de când sunt în această funcție interimară, deci de instabilitate, și pentru faptul că proiectele Capitalei nu au fost susținute de domnul președinte Dragnea. Dar, în ceea ce privește județul Ilfov, mi s-a spus în cadrul ședinței că eu sunt vinovată pentru faptul că parlamentarii PSD din județul Ilfov și-au înaintat demisia. S-a considerat că eu sunt principala vinovată că nu am reușit să-i opresc din acest demers al lor”, a declarat Gabriela Firea la finalul ședinței.

Firea a arătat adăugat că, în şedinţa conducerii PSD s-a votat în majoritate dizolvarea conducerii PSD Ilfov, deşi demisia a trei parlamentari din organizaţie din PSD a fost o iniţiativă personală.

„Nu puteam să rămân vicepreşedinte pe regiunea Bucureşti-Ilfov, iar colegii să nu mai fie membri ai Biroului Permanent judeţean, în calitate de vicepreşedinţi, eu fiind preşedinte. […] Mi se pare o măsură nedreaptă, fără legătură cu realitatea, este o răzbunare, domnul Dragnea a vrut să scape de mine din CExN. […] Rămân aceeaşi persoană şi cu funcţii şi fără funcţii. […] Un domn de la PRM conduce acum împreună cu un domn venit de la PD Partidul Social Democrat”, a spus Gabriela Firea.

Potrivit lui Firea, au existat ‘câţiva colegi’ care au votat împotriva dizolvării Biroului Judeţean al PSD Ilfov sau s-au abţinut, între aceştia fiind Mihai Tudose, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu şi Liviu Negoiţă.

la rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu s-a pus problema în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a excluderii din partid a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. El a negat totodată că s-a întâlnit cu primarii de sectoare ‘să desfiinţeze Bucureştiul’, aşa cum a fost acuzat în spaţiul public de primarul Capitalei.

Dragnea a mai spus că nu are rost să se facă un paralelism între situaţia Gabrielei Firea şi a parlamentarilor Adrian Țuţuianu şi Marian Neacşu.

„Sunt lucruri total diferite, dimpotrivă, orice măsură de genul ăsta poate să aibă şi un revers la un moment dat, depinde doar de comportamentul şi atitudinea fiecăruia. Deci, în primul rând, nu are rost să facem un paralelism sau o comparaţie între cele două situaţii şi, trei – nu s-a pus, nu a dorit nimeni ca doamna Firea, primarul general al Capitalei, să fie exclusă. Aici nu e vorba de cine a criticat mai mult sau mai puţin. (…) N-am vrut să ies public până astăzi despre unele afirmaţii care s-au făcut în spaţiul public de doamna Firea. Am încercat să o conving, de fapt, că ceea ce a spus nu era adevărat. Nu m-am întâlnit cu primarii de sectoare pentru a desfiinţa Bucureştiul. În primul rând, aşa ceva nu se poate. (…) Nu s-a pus problema ca primarul general, membru PSD, să fie exclus din PSD, dimpotrivă, încă îmi exprim speranţa că primarul Capitalei şi primarii de sectoare se vor concentra pe ceea ce au promis în campania electorală, pe ceea ce aşteaptă bucureştenii şi pe rezolvarea unor probleme serioase cu care se confruntă Capitala noastră nu de ieri, de azi”, a susţinut liderul PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite