Gabriela Firea: “Printre prioritățile ministerului pe care îl conduc sunt multe programe dedicate tinerilor. Vrem să ne ocupăm la modul real de aceștia, să îi convingem să nu mai plece din țară”

Gabriela Firea
Gabriela Firea
16 decembrie 2021, 14:51

Granturi pentru cumpărarea de locuințe, aparatură electronică pentru telemuncă, facilități fiscale, construirea de creșe și grădinițe, continuarea programelor de finanțare pentru start-up-uri, facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la o educație de calitate, sunt câteva dintre prioritățile discutate azi cu reprezentanții organizațiilor de tineret, dintre cele mai reprezentative din țară.

„Printre prioritățile ministerului pe care îl conduc sunt multe programe dedicate tinerilor. Vrem să ne ocupă la modul real de aceștia, să îi convingem să nu mai plece din țară, nu doar oferindu-le tabere sau anumite proiecte de mici dimensiuni sau anumite centre culturale sau sportive – acestea sunt bune – dar cred că trebuie să facem mai mult. (…) Tinerii trebuie susținuți și pentru a se perfecționa, pentru a avea vocație, pentru a ști unde este este mai bine să acceseze un loc de muncă. De asemenea, și tinerii de la sate au nevoie să fie încurajați pentru găsirea unui loc de muncă. Ne propunem măsuri țintite din punct de vedere financiar, reduceri de impozite și taxe, anumite facilități fiscale, granturi pentru construirea de locuințe și pentru achiziționarea unor obiecte care să facă mai ușoară telemunca”, a precizat Gabriela Firea.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite