Gabriela Firea: “Printre prioritățile ministerului pe care îl conduc sunt multe programe dedicate tinerilor. Vrem să ne ocupăm la modul real de aceștia, să îi convingem să nu mai plece din țară”

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Gabriela Firea, a avut astăzi o întâlnire cu 12 organizații ale tinerilor. Fostul edil al Capitalei a prezentat programele prioritare ale ministerulului pe care îl conduce.

16 Decembrie 2021, 14:51 (actualizat 16 Decembrie 2021, 14:53) Știrile TVR |
Gabriela Firea

Granturi pentru cumpărarea de locuințe, aparatură electronică pentru telemuncă, facilități fiscale, construirea de creșe și grădinițe, continuarea programelor de finanțare pentru start-up-uri, facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la o educație de calitate, sunt câteva dintre prioritățile discutate azi cu reprezentanții organizațiilor de tineret, dintre cele mai reprezentative din țară.

„Printre prioritățile ministerului pe care îl conduc sunt multe programe dedicate tinerilor. Vrem să ne ocupă la modul real de aceștia, să îi convingem să nu mai plece din țară, nu doar oferindu-le tabere sau anumite proiecte de mici dimensiuni sau anumite centre culturale sau sportive – acestea sunt bune – dar cred că trebuie să facem mai mult. (...) Tinerii trebuie susținuți și pentru a se perfecționa, pentru a avea vocație, pentru a ști unde este este mai bine să acceseze un loc de muncă. De asemenea, și tinerii de la sate au nevoie să fie încurajați pentru găsirea unui loc de muncă. Ne propunem măsuri țintite din punct de vedere financiar, reduceri de impozite și taxe, anumite facilități fiscale, granturi pentru construirea de locuințe și pentru achiziționarea unor obiecte care să facă mai ușoară telemunca”, a precizat Gabriela Firea.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 35°C
IASI 36°C 34°C
CLUJ 34°C 25°C
CONSTANTA 28°C 29°C
CRAIOVA 35°C 29°C
BRASOV 33°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI