Gabriela Firea face referendum online privind taxa Oxigen în Capitală

21 februarie 2020, 18:06

Gabriela Firea a făcut primul anunț legat de referendumul pentru vinieta Oxigen joi seara, pe 20 februarie, pe Facebook. În câteva ore, postarea a strâns aproape o jumătate de milion de vizualizări și mii de comentarii pro și contra.

Opiniile cetatenilor pot fi trimise pe Facebook şi pe adresa de email [email protected] până luni. În prima zi a săptămânii viitoare, primarul general va anunta decizia finala in legatura cu taxa pe care proprietarii de masini poluante ar trebui sa o achite.

Între timp, pe rețelele de socializare, mai mulți bucureșteni anunță pentru 28 februarie protestul „Să punem jos zidurile ZACA”.

Aceasta nu este doar o taxă, este suprimarea dreptului fundamental de proprietate privată prevăzut în Constituţie, justifică organizatorii acţiunea.

„Taxa Oxigen” a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020, dar amenzile ar trebui să fie aplicate de la 1 martie. Dacă proiectul vinietei va rămâne în picioare, mașinile non euro, euro 1 și euro 2 nu vor mai avea voie să circule în zona specială pentru calitatea aerului din Centrul Capitalei. De la Piața Victoriei până la Parcul Tineretului și din Cotroceni până pe strada Traian. Cele Euro 3 vor avea acces în centru, dar trebuie să plătească. Mașinile euro 4 vor plăti taxa din 2021.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite