Gabriela Firea, după audierile de la Parchetul General: Cred că s-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor

4 septembrie 2018, 14:47

„Cred că s-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor, dar ancheta va releva faptul – aici sunt subiectivă – că nu are nicio vinovăţie, prin prisma faptului în special că, cel puţin din câte ştim, din câte ne-am informat, nu avea cum să aibă acces doamna prefect la secrete de servicii şi la ordine militare. În primul rând, fiind un prefect foarte nou, la momentul mitingului, de trei săptămâni, nu avea nici măcar certificat ORNISS şi acces la astfel de informaţii, pentru că din data de 5 iulie doamna Cliseru era prefect. Prin urmare, n-a făcut altceva decât, conform legii, la solicitarea reprezentantului Jandarmeriei aflat în acea cameră de la Piaţa Victoriei, să contrasemneze, deci nu să scrie, acest ordin care fusese deja scris, întocmit, de către reprezentantul Jandarmeriei, pentru că aşa precizează legislaţia în vigoare”, a afirmat edilul Capitalei.

Primarul a arătat că din surse oficiale nu a avut cunoştinţă despre apariţia unor violenţe la mitingul din 10 august.

“Din surse oficiale nu am fost informată că urmează să aibă loc violenţe la mitingul din 10 august şi nici că persoanelor care veneau să manifeste s-ar alătura şi anumite personaje, unele dintre ele certate cu legea, altele violente, care au venit cu intenţia clară de a face rău. Unii dintre ei au vrut chiar să pătrundă în Guvern, ceea ce putea să îmbrace forma unei lovituri de stat”, a mai spus Gabriela Firea.

Și prefectul Speranța Cliseru a ajuns în fața procurorilor, dar cu treburi în alt dosar, după cum a declarat. Audieri ar fi trebuit să fie și în comisia de Apărare din Senat, unde erau așteptați ministrul de Interne, prefectul Capitalei și coordonatorul acțiunii jandarmilor. Dar totul a fost amânat, la propunerea PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite