Gabriela Firea: Stadiul marilor proiecte de infrastructură din Capitală este avansat

Primarul General al Capitalei a anunțat miercuri că Pasajul Ciurel va fi terminat până la finalul anului viitor. După atatea termene amânate, bucureștenii par însă sceptici. În ceea ce privește termenele altor două mari proiecte ale Bucureștiului, lărgirea străzilor Prelungirea Ghencea și a Fabricii de Glucoază, lucrurile par a sta mai bine. Cel puțin în teorie.

29 August 2018, 16:42 (actualizat 29 August 2018, 20:24) |
Termenele marilor proiecte ale Capitalei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pasajul Ciurel  ar fi trebuit să facă legătura între Autostrada Bucuresti – Pitești și centrul orașului. Din cauza exproprierilor, proiectul a suferit modificări şi astfel i s-a redus eficiența.

În urmă cu doi ani, atunci când a fost preluat de actuala administrație, era realizat în proporție de 13%. Acum Primăria se laudă că podul este făcut în proporție de 90% iar nodul rutier în proporție de 70%.

Bucureștenii par totuși neîncrezători.

Un alt proiect vizează Prelungirea Ghencea şi presupune lărgirea și modernizarea bulevardului, pe o lungime de 6 km. Acesta se află încă în studiu de fezabilitate.

Singurul proiect despre care Primăria spune că va fi făcut mai repede este supralărgirea străzii Fabrica de Glucoză. Aceasta ar trebui să preia traficul de pe Autostrada Ploiești – București.

Stadiul marilor proiecte de infrastructură din Capitală avansează. Primarul Capitalei Gabriela Firea spune că pentru legătura cu Autostrada A1 București - Pitești, proiect ce trebuia finalizat acum 4 ani, a fost schimbat planul de demolare şi mai sunt de expropriat doar 20 de imobile, în loc de 200.

Prima etapă constă în demolarea imobilelor aflate pe culoarul de expropriere. Abia apoi se va trece la executarea propriu-zisă a lucrărilor.

Termenul de finalizare este strâns legat și condiționat de exproprierile restante, circa 10 la sută, și relocarea traseelor instalațiilor ENEL, a declarat Gabriela Firea.

„Dar cu siguranță, până la finalul anului următor, acest obiectiv de investiții foarte important de indrastructură mare va fi finalizat. Am redesenat traseul de expropriere, astfel încât am ajuns acum la un proiect care să cuprindă un necesar de expropriere, deci de demolare, de doar 20 de imobile, de la cele 200 pe care ar fi trebuit să le demolăm” – Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 0°C 2°C
IASI -3°C -3°C
CLUJ -6°C -6°C
CONSTANTA -1°C -2°C
CRAIOVA 0°C 2°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI