Gabriela Firea: Societățile înființate de municipalitate sunt legale, funcționează și vor funcționa în continuare și ele nu pot să fie desființate

23 noiembrie 2018, 09:57

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a Companiilor Municipale.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat USR că nu face altceva decât să blocheze acțiunile primăriei.

Este surprinzător faptul că un partid nou, USR, nu face altceva în București decât să blocheze. Noi am câștigat 20 de procese cu domniile lor până acum, pentru că de când au venit în Consiliul General prin votul bucureștenilor nu s-au ocupat decât să blocheze, a subliniat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei susține că:  Aceste societăți sunt legale, funcționează și vor funcționa în continuare ele nu pot să fie desființate. Ele au fost înființate pe legislația în vigoare, pe legea 31 și aceasta funcționează. Dacă existat fie și cea mai mică problemă se putea face contestație în 15 zile de la data înființării, dar a trecut un an și ceva. Curtea de Apel nu a scris și nu a spus nicăieri ceea ce afirmă USR pe Facebook și anume că societățile municipale sunt ilegale, Curtea de Apel face referire doar la faptul ca deciziile administrative de înființare și anume Hotărârea Consiliului ar fi trebuit să fie adoptate cu două treimi din Consiliu și nu cu jumătate plus unu (…) Așteptăm și noi cu interes motivarea Curții.

Gabriela Firea  spune că va  demonstra că la momentul înființării companiilor nu au primit niciun patrimoniu și nu dețin părți din Capitală.

Preşedintele USR, Dan Barna, a cerut vineri demisia primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, iar preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a propus înfiinţarea unei celule de criză non-politică pentru a gestiona situaţia creată, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale. Roxana Wring a apreciat la rândul său că Gabriela Firea este singurul vinovat pentru „acest dezastru în care se află în acest moment Bucureştiul” şi a reiterat cererea privind demisia acesteia.


Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite