Gabriela Firea, noi afirmații despre PSD: Despre grațiere și amnistie – orice invenție juridică ne poate duce în haos. Carmen Dan ar trebui să se retragă

5 septembrie 2018, 11:09

Gabriela Firea:

– Nu am vrut și nu vreau niciodată să mă substitui nici primului ministru, nici altora.

– O altă acuzaţie care mi s-a adus în aceste zile doar pentru faptul că am îndrăznit să spun că drumul pe care mergem nu este cel corect şi pur şi simplu se creează o distanţă între echipa mea politică şi români – bucureşteni – este că aş fi fost confiscată de statul paralel. Le aduc aminte atât celor care transmit aceste dezinformări că la Revoluţie eram în liceu, nu eram membru de partid, nu am fost niciodată racolată sau confiscată de o structură de securitate. Şi că eu mă luptam cu fostul preşedinte Traian Băsescu când alţii tăiau porcii cu statul paralel. Prin urmare nu ştiu, dar ştiţi cu siguranţă cine sunt cei care au negociat ilegitim cu statul paralel.

– o acuzație diabolică s-a transmis în ultimele zile: primarul general al Capitalei este un fel de purtător de cuvânt al celor care se opun grațierii și amnistiei. Noi niciodată n-am discutat în CEx sau în alt for despre amnistie și grațiere, acest lucru a fost discutat de dl Dragnea doar cu câțiva apropiați. În principiu nu mă opun niciunui proiect legal, dar totul trebuie să fie în deplină legalitate, astfel încât să nu compromitem ce s-a făcut. Echipa politică să nu fie cea care decontează. Fac apel la colegii noștri că orice invenție juridică ne poate duce în haos.

– Problema ELCEN este una presantă, trebuie luată o decizie până la Adunarea Acțiunilor din 24 septembrie. ELCEN intră în faliment cu consecințe fatale pentru Capitală.

– despre violențele de la mitingul din 10 august: dacă s-a ajuns la o anchetă, în mod sigur ceva nu a fost în ordine. Instituțiile statului trebuie apărate conform legii. Rămân întrebări: de ce au fost acele inadverdențe, lipsuri de comunicare.

– nu m-am coalizat cu nimeni, nu fac parte din nicio gașcă, am spus acele chestiuni în fața colegilor, dar fără ecou.

– Primul nostru conflict major a fost anul trecut, când domnia sa a fost de acord ca Primăriei Capitalei să i se taie 40% din buget. M-am luptat la acel moment și am spus că voi pleca din toate funcțiile politice. Noi știm foarte bine când se încheie bugetul, cine a spus să se taie bugetul Capitalei – dl Dragnea – mi-am dat seama că nu sprijină proiectele Capitalei.

– Nu le reproșez colegilor votul de la CEx.

– despre retragerea lui Dragnea: aceste lucruri trebuie afirmate public, nu sunt de acord să înceapă dizidențe informale în partid care nu ar face altceva decât ar măcina partiodul din interior, ar crea blocaje la nivelul administrației și ar transforma PSD în mulți PSD mai mici. Nu voi face un gest care să atace solidaritatea partidului. S-a mers mult mai departe cu acest concept. – ca într-o formațiune politică condusă dictatorial să nu spui nimic. Voi avea curajul să spun în fața colegilor, public, nu prin subterane.

– despre rectificarea bugetară: la alegerile trecute a fost ales dl Iohannis ca președinte al tuturor românilor. Și am respectat acest vot. Dar acum, dacă ești pe soclul de președinte al tuturor românilor, nu ai vrea tu să te ocupi de problemele românilor? Altele sunt problemele românilor.

– Credeți că ministrul Carmen Dan ar trebui să facă un pas înapoi? Din punctul meu de vedere, DA. Încă din momentul în care încerca să explice cum ministrul de Interne nu are nicio legătură cu evacuarea Pieței, ci prefectul, tot ceea ce a urmat, inclusiv acele momente anchetate, da, cred că ar trebui să se retragă. Dar are sprijinul dlui Dragnea și înțeleg că nu vrea să se retragă, mai ales că ea trebuia să fie prim ministru. Dar echipa contează.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite