Gabriela Firea: Neavizarea școlilor de către ISU nu este o soluție. Proiect pilot – elevii să fie transportați la școală cu autobuzul

5 septembrie 2017, 10:15

Bani pentru medici și asistenți în școli

Este primul an în care capitala a primit sprijin de la Guvern, prin ministerele Sănătății și de Finanțe (…) Am obținut buget pentru cei 230 de medici și asistenți de la medicina școlară pentru unitățile de învățământ din Capitală (…) S-a rezolvat o problemă foarte gravă. Începea din nou anul școlar și noi aveam în unitățile de învățământ cabinete școlare, dar fără medici și asistente în totalitate, a declarat Gabriela Firea.

Neavizarea școlilor de către ISU nu este o soluție

În ceea ce privește siguranța copiilor în școli, Gabriela Firea a declarat că în București, ca în întreaga țara sunt și școli care au fost construite acum 40-50 de ani, în toți acești ani nu au avut lor incidente, clădirile sunt stabile sunt funcționale, sunt verificate și întreținute, iar primăriile se implica în întreținerea și repararea acestora. Însă după ultimele reglementari multe din școlile din Capitală nu au reușit să obțină avizul ISU. Primarul Capitalei a spus că nu crede că este o soluție aceea prin care să nu avizăm aceste clădiri în care se învață de peste 40-50 de ani, pentru că nu îndeplinesc anumite criterii, sau măsurile anunțate sunt atât de costisitoare încât am putea să construim alte școli.

Proiect pilot: Elevii să fie transportați la școală cu autobuzul

Pentru evitarea aglomerațiilor din jurul unităților de învățământ, la orele la care încep și se termină cursurile, primăria Capitalei va demara un proiect pilot care implica RATB, prin care elevii să fie transportați  la școală cu autobuzul, cu transportul local. Proiectul pilot se va desfășura în sectorul 5 și vizează elevii școlii 141, aflată în reabilitare după ce a căzut tavanul, vor învăța în incinta școlii 127, pe timpul lucrărilor. Pentru început vor fi transportați elevii claselor V- VIII.

Gabriela Firea s-a referit și la școlile în care se învață în trei schimburi și a anunțat că Primăria Capitalei a introdus în bugetul capitalei, 1,5  milioane finanțarea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea și extinderea acestor școli.

Primarul a mai dat asigurări că lucrările de igienizare sunt în grafic

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, că peste câteva zile va fi semnat contractul cu societatea care urmează să asigure deratizarea la nivelul Capitalei, după ce firma respectivă a câștigat licitația organizată în acest sens. Totodată, primarul general a precizat, în cadrul comandamentului pentru pregătirea noului an școlar, convocat la sediul Primăriei, că în primăvara anului viitor va putea să își înceapă activitatea și Compania Municipală Eco Igienizare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă