Gabriela Firea: Liniile tramvaielor 16, 1 şi 32 vor avea culoar unic în acest an

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat un comandament pentru adoptarea de solutii privind fluidizarea traficului în Capitală.

03 Ianuarie 2018, 11:52 (actualizat 03 Ianuarie 2018, 20:11) Știrile TVR |
Soluții pentru traficul din Capitală
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Liniile tramvaielor 16, 1 şi 32 vor avea culoar unic în acest an, a declarat, astăzi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Ea a spus că, în vederea fluidizării circulaţiei în Bucureşti, va continua programul de culoar unic pentru tramvai pe mai multe linii, vor continua o serie de proiecte demarate anul trecut, ce vizează extinderea şi supralărgirea unor pasaje, demararea lucrărilor pentru altele noi, precum şi construcţia de parcări.

"Vom continua acest program de culoar unic pe linia de tramvai pentru liniile 16, 1 şi 32. Aşteptăm modificarea de către Guvern a Codului rutier, astfel încât autobuzele să poată circula pe liniile de tramvai. Am observat că în mai multe capitale europene se foloseşte cu succes această modalitate prin care, acolo unde configuraţia liniei de tramvai permite, să poată să pătrundă autobuzul, de asemenea microbuzele şi salvările. Studiem acum, din punct de vedere al siguranţei cetăţenilor, şi posibilitatea intrării bicicliştilor pe culoarul unic al tramvaiului. Sperăm ca în cel mai scurt timp, deja am trimis documentaţia către Ministerul de Interne şi doamna ministru personal ne-a promis că ne sprijină, deoarece este un proiect foarte bun pentru Capitală şi ar fluidiza foarte multe circulaţia", a precizat Firea la un comandament privind măsurile de fluidizare a circulaţiei.

Potrivit primarului, alte măsuri în acest sens vizează proiectele de extindere şi supralărgire Ghencea - Domneşti, pasaj Doamna Ghica cu Colentina, pasaj Petricani - Bucureşti Nord, pasaj Andronache - CF Bucureşti - Constanţa, pasaj acces cartierul Henri Coandă, lărgire şi reabilitare pasaj CF Pod Constanţa pe şoseaua Bucureştii Noi - Chitila.

De asemenea, vor continua lucrările la pasajul Ciurel plus extindere - penetraţie până la A1, extindere şoseaua Fabrica de Glucoză, Parc&Ride Cora- Pantelimon, pasaj Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu.

Firea a adăugat că va fi demarată construcţia de parcări subterane şi supraterane, în paralel cu taxarea domeniului public, "o măsură luată în toate capitalele europene, cu efecte benefice asupra descongestionării traficului rutier".

"În acest moment, chiar şi acolo unde există parcare subterană sau supraterană publică sau privată, cetăţenii preferă să parcheze pe domeniul public, de obicei pe banda I, contribuind la blocarea circulaţiei, ceea ce nu se mai întâmplă în nicio capitală europeană. Acolo unde sunt parcări, acestea să fie folosite, iar maşinile să nu mai fie lăsate abandonate pur şi simplu pe banda întîi sau de multe ori chiar pe trotuar", a menţionat Firea.

Primarul general a anunţat că vor fi lansate, în acest an, licitaţii pentru atribuire prin concesionare a realizării următoarelor parcări: Edgar Quinet, trei niveluri - 380 de locuri, parcare subterană Piaţa Dorobanţi - două niveluri, 254 de locuri, parcaj subteran Gara de Nord.

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat pentru astăzi, la ora 12:00, la sediul Primariei Capitalei, un comandament pentru adoptarea de solutii privind fluidizarea traficului în Capitală.

La ședință participă responsabilii direcțiilor de specialitate din cadrul primăriei, dar și cei ai Poliției Capitalei, Poliției Rutiere, RATB, Poliției Locale.

Gabriela Firea a declarat că traficul în Capitală se numără printre primele priorități pe care le are ca primar.

”În jumătate de an se va vedea că se vor schimba lucrurile în București. Într-o jumătate de an se va circula mult mai ușor în București. Sunt soluții identificate. M-am consultat cu mulți specialiști în domeniul traficului, transportului și toți mi-au spus că, deși avem un plan de mobilitate urbană, multe lucruri nu se respectă”, spunea Gabriela Firea, la trei zile după ce câștigase alegerile.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 21°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 20°C 20°C
CONSTANTA 20°C 20°C
CRAIOVA 21°C 20°C
BRASOV 19°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI