Gabriela Firea: E păcat că protestele au fost confiscate de opoziția politică din România

6 noiembrie 2017, 11:24

Este păcat ca o acțiune care a pornit ca fiind una civică să fie, pur și simplu confiscată de opoziția politică din România. Cred că era mult mai corect ca partidele politice din opoziție să nu întineze protestul cetățenilor care au un punct de vedere de exprimat”, a declarat primarul general al Capitalei.

Firea a mai spus că este dreptul constituțional al fiecărui cetățean să protesteze, însă tot în Legea fundamentală este prevăzut faptul că Parlamentul și dezbaterea parlamentară reprezintă baza democrației.

Declarațiile vin după ce, duminică seara, la protestele față de legile justiției din Capitală, au participat și politicieni ai partidelor din opoziție. Printre aceștia – fostul premier Dacian Cioloș, președintele USR Dan Barna, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, liberalii Raluca Turcan și Florin Cîţu. De altfel, Raluca Turcan s-a și fotografiat cu protestatarii și a postat imagini pe o rețea de socializare.

(w500) Dacian Cio

(w500) Vlad Voicu

Mii de persoane au protestat în București și în mai multe orașe din țară față de proiectul de modificare a Legilor Justiției și a altor proiecte legislative, dar și față de politicienii din coaliția de guvernare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite