Gabriela Firea: "Din cele 1.000 de autobuze, doar jumătate au aer condiționat". Primăria Capitalei va cumpăra 600 de vehicule "ultramoderne"

Doar jumătate din autobuzele din Capitală au aer condiționat și nici acestea nu funcționează în parametrii normali! "Aceasta să fie ultima vară cu disconfort în mijloacele de transport în comun!", a spus primarul general al Capitalei, vineri dimineață, și a anunțat achiziția a 600 de noi vehicule "ultramoderne".

04 August 2017, 10:08 (actualizat 04 August 2017, 13:03) | Elena Aftene |
Gabriela Firea, declarații
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În condițiile în care aerul condiționat este o raritate în vehiculele RATB, Primăria Municipiului București anunță că va cumpăra, în perioada următoare, 400 de autobuze, 100 de tramvaie și 100 de troleibuze - "toate ultramoderne, dotate cu aer condiționat".  Vineri dimineață, în cadrul unui comandament de combatare a efectelor caniculei, Gabriela Firea i-a cerut directorului RATB să ia toate măsurile pentru ca aparatele de aer condiționat existente deja în mijloacele de transport în comun să și funcționeze.

"Din cele 1.000 de autobuze doar jumătate au aer condiționat"

"Sper din tot sufletul - și nu e doar o speranță deșartă - că este ultima vară în care în București nu se va mai putea circula civilizat. Acum, din cele 1.000 de autobuze doar jumătate au aer condiționat - sunt autobuze cumpărate de 10 ani de zile. Noi, în această perioadă, suntem în plină procedură de licitație pentru cumpărarea a 400 de autobuze noi, 100 de tramvaie și 100 de troleibuze, toate ultramoderne, dotate cu aer condiționat, pe lângă alte facilități tehnice. Îmi pare foarte rău că bucureștenii trebuie să treacă prin acest calvar (...) Pentru cele care sunt dotate cu are condiționat, îl rog pe domnul director de la RATB să ia toate măsurile pentru ca toate aceste aparate să funcționeze la parametrii necesari", a declarat primarul general al Capitalei.

Număr de urgență pentru bucureșteni: 0.800.800.868

Bucureștenii care au probleme din cauza caniculei pot suna gratuit, 24 din 24, la linia verde 0.800.800.868.

"Toate cele 19 spitale ale Municipalității, care sunt coordonate de Administrația Spitalelor și Servciiilor Medicale, sunt pregătite să facă față în această perioadă. Am suplimentat numărul de personal - atât la gardă, cât și în program - astfel încât pacienții internați să beneficieze în continuare de profesionalismul medicilor și asistenților, dar și noii cetățeni care pot veni în această perioadă, să poată să fie preluați. Sunt convinsă că același lucru este valabil și pentru celelalte spitale care aparțin de Ministerul Sănătății", a mai declarat Gabriela Firea.

20 de puncte de combatere a caniculei în Capitală

În cele mai aglomerate zone din Bucureşti au fost montate 20 de puncte de combatere a caniculei.

Corturile anti-caniculă sunt amplasate în zonele: Piata Victoriei, Piata Romana - metrou, Piata Universitatii - Arhitectura, Piata Unirii - bd. Regina Maria, Piata Unirii - magazin Unirea, Dristor - metrou, Parcul Herastrau, Magazinul Bucur Obor, Parcul Carol, Parcul Cismigiu.

Containerele au fost montate in: Piata Romana - rond ASE, Piata Universitatii - Spital Coltea, Piata Moghioros, sos. Stefan cel Mare intersectie cu str. Barbu Vacarescu, Piata Iancului, Piata Muncii, Piata Crangasi, Gara de Nord, Piata Roma - str. Gabroveni, str. 11 Iunie colt cu bd. Regina Maria.

Capitala este, de la ora 09:00, sub cod portocaliu de caniculă.

12 judete din jumătatea de vest a țării sunt vineri și sâmbătă sub cod roșu de caniculă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 13°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 12°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI