Gabriela Firea și Marcel Ciolacu au luat cuvântul la Convenţia Naţională ProRomânia. PSD, ProRomânia și ALDE s-ar alia, dar nu au găsit formula

16 februarie 2020, 14:09

Liderii Pro România și ALDE anunță că vor să candideze singuri la parlamentare și locale, dar nici nu resping ideea de alianță, între ele, dar și cu PSD. Confirmarea a venit la reuniunea Pro România, unde au urcat pe scenă Marcel Ciolacu, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

Inițial, Marcel Ciolacu i-a anunțat pe cei de la Pro România că vine la reuniune, dar în locul lui a apărut Gabriela Firea. După o discuție cu Olguța Vasilescu și Claudiu Manda, Marcel Ciolacu a apărut pe scenă.

Dincolo de apelurile la unitate, niciunul din cele trei partide nu a spus clar dacă optează pentru vreo formulă de alianță și cu cine. Toate sunt însă hotărâte să nu voteze guvernul Orban 2, altfel spus, acceptă provocarea anticipatelor.

Apariţii surpriză la Conferinţa naţională a partidului Pro-România

Doi lideri social democraţi au luat cuvântul în favoarea unei alianţe cu formaţiunea politică a lui Victor Ponta, până de curând adversarul PSD.

Gabriela Firea, preşedintele PSD Bucureşti, a participat, duminică, la Convenţia Naţională a Pro România, unde a afirmat că această decizie i-ar putea cauza probleme. „Dacă nici acum nu mă dau afară din partid, înseamnă că s-a schimbat PSD”, a declarat primarul Capitalei.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un îndemn surprinzător membrilor Pro România, la Convenția Națională a partidului. Liderul PSD a făcut apel la o vorbă a mamei sale și a spus: „Hai, treceți odată acasă”. Ciolacu a fost huiduit când a spus că Mihai Tudose a fost un premier bun.

Președintele PSD a venit cu întârziere la Convenția Națională a Pro România, spunând că a fost într-o discuție cu colegii săi și cu un consultant. Acesta a avut o declarație surprinzătoare către reprezentanții Pro România, făcând apel la o vorbă pe care mama sa i-o spunea în copilărie.

„Dacă mă uit în primele bănci îmi văd prieteni, colegi de parlament, foști colegi din PSD și îmi vin în minte cuvintele mamei mele, când eu și frații mei mai întârziam pe afară și venea și ne spunea „Hai, treceți odată acasă”, a spus Ciolacu, fiind aplaudat de asistență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite