Gabriel Oprea, achitat în dosarul DIPI privind folosirea unui autoturism de lux

Ministrul de Interne Gabriel Oprea
Ministrul de Interne Gabriel Oprea
18 noiembrie 2021, 12:55

Instanţa a decis şi achitarea celorlalţi inculpaţi din acest dosar: Gheorghe Nicolae, fost şef al DIPI; Gabriel-Nicolae Pavel, comisar-şef de poliţie, la data faptei şef al Serviciului Juridic din DIPI; Nelu Zărnică, chestor principal, fost subsecretar de stat; Marian-Dănuţ Iacob, comisar-şef de poliţie, şeful unei structuri administrative la data faptei.

De asemenea, ICCJ a decis ridicarea sechestrelor impuse asupra bunurilor lui Gabriel Oprea, Gabriel-Nicolae Pavel şi Gheorghe Nicolae, până la concurenţa sumelor de câte 410.000 lei pentru fiecare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Dosarul a fost trimis în instanţă în mai 2016, iar pe parcursul celor cinci ani de judecată jurnaliştii nu au avut acces în sala de judecată, o parte dintre şedinţe fiind declarate de magistraţi secrete.

Potrivit DNA, pe 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, cu ajutorul lui Gheorghe Nicolae, la acea vreme şeful DIPI, şi Gabriel-Nicolae Pavel, şef al Serviciului Juridic din DIPI, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8, în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite