Furtunile însoțite de grindină au provocat pagube importante în Europa

8 iunie 2020, 19:57

A fost o noapte de coșmar pentru locuitorii din estul Cehiei. O furtună de vară cu însemnate cantități de ploaie a provocat un adevărat dezastru în mai multe localități. Un bărbat a murit și o femeie de 74 de ani este dispărută.

Mai multe râuri și-ai ieșit din matcă și zeci de locuințe au fost inundate iar oamenii au fost salvați de pompieri. Un pod a fost rupt de ape iar liniile de electricitate și rețeaua de gaze au fost avariate. În unele zone, apa acumulată pe străzi măsura pe alocuri un metru.

Imagini ale dezastrului și în Polonia, unde sudul țării a fost lovit inclusiv de o tornadă care a avariat zeci de locuințe.

Echipele de intervenție au raspuns la peste o mie de apeluri de urgență, în ultimele 24 de ore și peste 23 de mii de locuințe au rămas fără electricitate.

Și în Ungaria, primele furtuni din această vară au făcut ravagii. În doar câteva ore a plouat cât într-o lună și mai grav precipitațiile au fost însoțite de grindina care a avariat locuințe și a distrus culturile fermierilor.

Vântul puternic a rupt copacii iar ploaia a provocat și alunecări de teren care au dus mâlul până în casele oamenilor. Tot estul Ungariei este în alarmă de gradul 1 și sunt așteptate noi precipitații abundente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite