Furtunile fac ravagii: O femeie a murit lovită de copac, zeci de persoane au fost rănite, sute de copaci doborâți și mașini avariate

25 iulie 2017, 20:09

Locuitorii din Galați și Brăila au crezut că s-a dezlănțuit iadul asupra lor, după primele fulgere și rafale de vânt. Urgia nu a durat mai mult de 15 minute, însă a lovit cu o forță incredibilă. Rafalele de vânt au rupt 200 de arbori ca pe niște bețe de chibrit, iar în cădere, aceștia au distrus totul în jur.

13 oameni  au fost loviți de crengi și de bucățile de acoperiș smulse de furtună. Cu toții au ajuns la spital, dar majoritatea au suferit contuzii ușoare. În schimb, o femeie de 51 de ani din Lacu Sărat a ajuns în comă la Spitalul de Urgență din Brăila, după ce un pom s-a prăbușit peste ea.  Ulterior, femeia a murit. Și soțul ei a fost rănit, însă mai ușor. În total, 10 gălățeni au căzut victime furtunii.

Furtuna a stârnit panică și printre șoferii nevoiți să facă slalom printre acoperișurile căzute în Brăila.

Greu s-a circulat și pe drumul european 585 Brăila- Slobozia și pe DN 25 Galați – Tecuci, unde șoferii au mers bară la bară vreme de câteva ore, din cauza copacilor căzuți pe șosea.

ORA 20.00 Galați și Brăila nu erau sub avertizare meteo. La aproximativ 20 de minute după ce a pornit furtuna, jurnaliștii din zonă au primit doar un email în care au fost informați că, cel puțin județul Galați, se află sub Cod portocaliu, a transmis corespondentul TVR la Telejurnalul de la ora 20.00.

Furtuna care a lovit cele două județe nu a durat mai mult de 15 minute, dar a fost deosebit de puternică. Sunt peste 200 de copaci doborâți de furtună în amberle județe, iar în Galați 50 de mașini au fost distruse de arbori. În Galați, 10 oameni au ajuns la spital cu mai multe răni, iar dintre aceștia, un bărbat este în stare gravă.

________________________

Zece persoane au fost rănite, peste o sută de copaci au fost doborâți și zeci de mașini au fost avariate în urma unei furtuni puternice care a izbucnit marți seara în zona Galațiului, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Zaharia.

În urma furtunii, Serviciul Județean de Ambulanță Galați a înregistrat zece apeluri legate de persoane lovite de crengi, rupte din copaci, panouri, o poartă metalică și bucăți de acoperiș. Toți pacienții au fost transportați cu ambulanțele la Spitalul Județean de Urgență Galați, urmând ca aceștia să primească îngrijiri medicale.

Dispeceratul SC Gospodărire Urbană SRL Galați a primit zeci de sesizări telefonice din partea locuitorilor care reclamă arbori prăbușiți pe străzi sau pe autovehicule.

Și în București au avut loc mai multe incidente ca urmare a fenomenele meteo nefavorabile – ploaie, vânt și descărcări electrice. La Primăria Capitalei s-a constituit un Comandament de Urgență care monitorizează efectele produse de fenomenele meteo.

A fost rupere de nori azi-noapte în comuna Lopătari, din Buzău. O viitură puternică a distrus totul în cale. 300 de familii au rămas izolate, fără poduri, podeţe şi drumuri. Iar curţile şi grădinile s-au transformat în bălţi imense. Edilii locali au cerut ajutor de la judeţ pentru că nu au utilaje şi bani pentru reparaţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă