Furtunile au făcut prăpăd în țară. Meteorologii au emis chiar și cod roșu de vreme severă

3 iunie 2019, 19:49

Timp de o oră, Galațiul a fost sub Cod roșu de vreme severă. Furtuna s-a dezlănțuit și a lovit cu putere în partea de est a județului. În localitatea Tămăoani apele au venit de pe versanți, iar șanțurile din fața caselor nu au mai făcut față șuvoaielor. Două drumuri naționale au fost inundate pe anumite porțiuni – DN 24, spre Vaslui și DN 26.

În Teleorman, în comuna Drăgănești Vlașca, Orbeasca și în orașul Videle, 11 curți și 6 case au fost inundate, iar pentru scoaterea apei a fost nevoie de intervenția a peste 150 de pompieri militari. La Drăgănești Vlașca, circulația a fost îngreunată pe DJ 503 și pe DE 70 din cauza apei de pe carosabil.

Inundații și în doua localități din Argeș. La Bradu și Stâlpeni mai multe curți au fost acoperite de ape. Și câteva case au fost inundate. Pompierii au intervenit cu motopompe în sprijinul oamenilor.

În alte locuri, lovite deja de viituri, oamenii își revin cu greu din șoc. La Sângeru, unde patru copii și-au pierdut viața în apele ieșite din matcă, reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova au adus familiei bani pentru înmormântare și alte ajutoare.

Câțiva kilometri mai departe, 20 de familii din Lapos au rămas pe drumuri.

Județul Prahova este sub avertizare cod portocaliu hidrologic, valabil până marți la miezul nopții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă