Furtunile au făcut pagube în vestul și nordul țării: arbori smulşi din pământ şi maşini avariate

11 iunie 2022, 13:54

Judeţul Bihor a fost sub cod portocaliu de vreme rea aseară. În Oradea, zeci de copaci au fost doborâţi de vânt și au căzut pe mai multe mașini. Pe o stradă din oraş, o salcie uriașă s-a prăbușit peste trei autoturisme. Pagube s-au înregistrat și la o școală din zona centrală.

Locuitorii din Oradea spun că furtună nu ar fi făcut atâtea pagube, dacă autoritățile ar fi avut mai multă grijă de copaci.

Furtuna a lovit puternic şi în restul judeţului. Pompierii au avut zeci de intervenţii. În urmă vijeliei, oraşul Aleşd şi alte 14 sate au rămas, mai multe ore, fără energie electrică.

„În interval de circa 15 minute, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă Crişana al ISU Bihor au fost primite aproximativ 30 de apeluri , care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă Provocate de vântul Puternic. Pentru gestionarea evenimentelor semnalate au fost mobilizate de urgenţă mai multe echipaje de pompieri militari”, a spus Camelia Roşcă, ofiţer de informare şi relaţii publice al ISU Bihor.

Toată țara rămâne până mâine seară la ora 22.00 sub atenționare cod galben de ploi torențiale și vijelii.

„În acest interval, în sudul ţării şi la munte va plouă însemnat cantitativ, şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În Moldova, Transilvania, Maramureş şi local în Crişana şi Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va concretiza prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, şi pe alocuri vijelii şi grindină” , a spus meteorolog Iris Ţiţineanu.

De luni va ploua mai puțin, iar de marți ne putem bucura iarăși de soare și temperaturi în creștere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite