Furtuni cu victime şi mari pagube materiale în Europa. MAE a emis avertizări de călătorie

20 decembrie 2019, 20:48

De la primele ore ale dimineții, a fost emis cod roșu în regiunea italiană Liguria. Școlile au fost închise. În porturi și pe șantiere s-a oprit activitatea.

În alte zone cu ploi diluviene și rafale puternice de vânt a fost emis cod portocaliu: Lombardia, Piedmont și Emilia Romagna.

Furtuna Elsa, abătută asupra peninsulei iberice, a ucis 4 oameni, noaptea trecută. În nordul Spaniei au fost alunecări de teren și vântul a bătut cu 160 de kilometri pe oră.

Un bărbat a fost îngropat pur și simplu în torentele de noroi, peste altul a căzut un zid și l-a ucis.

E alertă meteo în întreaga țară. S-au revărsat râuri, au căzut copaci și stâlpi de electricitate, o mulțime de locuințe au fost avariate și câteva sute de oameni au fost evacuați din zonele cele mai expuse.

Un portughez a fost ucis de un arbore căzut peste mașina sa, unul a murit în propria casă, care s-a prăbușit, și altul este dat dispărut.

Localități întregi sunt inundate în Portugalia pentru că sistemele de canalizare nu au mai făcut față. Pompierii au fost chemați la mii de intervenții. Sunt amânări sau anulări în orarul mijloacelor de transport în comun, e avariată o bună parte din rețeaua electrică, școlile au fost închise, o mulțime de drumuri rămân blocate.

Pentru Spania, Portugalia, dar și pentru coasta atlantică a Franței sunt prognozate noi intemperii, odată cu sosirea, mâine, a furtunii Fabien. Va ploua din nou, iar rafalele de vânt vor atinge 120 de km pe oră.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite