Furtuni și ploi torențiale. A intrat în vigoare un Cod galben de ploi abundente și vijelii valabil pentru mare parte din țară

23 iulie 2018, 07:57

Potrivit meteorologilor, în perioada 23 iulie, ora 10.00 – 24 iulie, ora 23.00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi averse local torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate vor fi de peste 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

(w500) Cod galben

Codul galben este valabil și pentru zona Capitalei, unde urmează două zile de ploi.

Ploi și furtuni în țară

Copaci căzuți peste mașini și străzi inundate, în urma unei furtuni în județul Argeș. Șapte localități au fost afectate după ce o ploaie însoțită de grindină a făcut ravagii. Ploaia nu a durat mai mult de un sfert de oră, însă a inundat Piteștiul, după ce canalizarea a cedat.

În județul Constanța, o furtună puternică a întrerupt meciul Viitorul – Dunărea Călăraşi, disputat la Ovidiu. O problemă în plus au reprezentat-o nocturnele de pe stadion, care au cedat. Meciul a fost reluat puțin mai târziu, însă tot pe ploaie.

Furtuna care a lovit Brăila a pus la pământ un copac, iar acesta a distrus, în cădere, un autoturism.

Vreme severă și în vestul țării. La Timișoara, cerul încărcat de nori negri a adus averse, tunete și fulgere.

Furtuna a lovit și în județul Brașov. A plouat doar câteva zeci de minute, suficient cât să le strice vacanța turiștilor. Mulți au plecat mai devreme spre case. Pe DN73, în zona Bran, s-au format coloane de mașini, pe ambele sensuri.

Ploaie torențială și la Comarnic, în județul Prahova, unde mai multe locuințe au fost inundate, iar traficul pe DN 1, la km 107, a fost blocat temporar din cauza aluviunilor de pe versant. Mai multe gospodării și beciuri au fost inundate. Un pod între Bertea şi Lutu Roşu a fost avariat, iar accesul către 64 de locuinţe se mai face doar pietonal. Și în Sinaia și Bușteni a plouat puternic, iar vizibilitatea a fost sub 150 de metri. Pe anumite porțiuni de pe DN 1, s-a circulat în coloană.

La ce să ne așteptăm în orele următoare, ne-a explicat  meteorologul Oana Păduraru, la 1 Matinal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă