Furtuna Stella spre îndreaptă spre Marea Britanie, după ce a măturat estul Statelor Unite

15 martie 2017, 14:53

Boston şi statul Massachussetts au trăit din plin ultimele răbufniri ale iernii. În aceste zone, americanii nu sunt obişnuiţi cu zăpezile. Autorităţile au făcut chiar apel la oameni să nu iasă din case.

În zonele de coastă, ploaia a copleşit sistemele de canalizare, iar marea a depăşit în unele cazuri falezele, stricând unele plaje. Guvernatorul de New Jersey chiar spunea că au fost trei furtuni care au lovit statul – dar autorităţile au fost pregătite.

CHRIS CHRISTIE, guvernatorul statului New Jersey: „Zăpada se va mai aduna în nordul statului, dar nu e nimic ce să nu mai fi văzut şi, cum spuneam şi ieri, nu am fost îngrijorat de abilitatea noastră de a rezolva situaţia”.

Oraşul Chicago a trecut de ce-a fost mai rău – aici situaţia a fost agravată de curenţii extrem de puternici de deasupra marilor lacuri, cum este şi Michigan, pe malul căruia se află oraşul. Acum, copiii au luat cu asalt derdeluşurile, iar părinţii încep să meargă la muncă.

La fel şi într-unul dintre cele mai faimoase spaţii verzi citadine din America – Central Park, din New York. Unde unii turişti, mai ales cei veniţi din statele din sudul ţării, au avut parte de spectacolul neaşteptat al iernii – şi pentru unii, fără precedent.

DELCIO VICTOR SACHANGO, din TEXAS: „E prima oară când văd zăpadă. E extraordinar! Sigur că o vezi la televizor, dar nu se compară, e uimitor!”.

ŞTEFAN KOVAC, din ALABAMA: „Am avut o bătaie cu bulgări, a fost destul de frig. Aşa că acum mergem la o ciocolată fierbinte, ne mai încălzim un pic!”.

La New York, ca şi în alte părţi, şoferii nu sunt obligaţi să aibă anvelope de iarnă, mai ales că ninge rar şi nu ţine mult, aşa că circulaţia pe zăpadă pune reale probleme traficului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite