Furtună puternică în Europa Centrală. Traficul a fost perturbat, sute de mii de oameni au rămas fără electricitate

30 octombrie 2017, 18:14

Sute de mii de oameni au rămas fără curent electric, iar traficul rutier și cel feroviar au fost perturbate. În nord-vestul Germaniei, sute de străzi au fost inundate, în special în zonele din apropierea fluviului Elba, unde nivelul apei a depășit cu 3 metri nivelul de alertă.

Mai multe curse feroviare au fost întrerupte în nordul țării. Mii de pasageri au rămas blocați în gări din orașele Bremen, Hamburg, Berlin sau Dresda. Compania Deutsche Bahn prevede revenirea la programul normal de funcționare, în cursul după amiezii.

În Polonia, copaci smulși din rădăcină au blocat traficul și zeci de clădiri au rămas fără acoperișuri. Furnizarea de energie electrică a fost întreruptă în regiuni din vestul țării. Pompierii au primit sute de apeluri de urgență, iar acum încearcă să îndepărteze urmele dezastrului.

Furtuni violente și în Austria. Din cauza rafalelor de vânt foarte puternice, un avion a ratat aterizarea pe aeroportul din Salzburg chiar înainte să atingă pista, însă în ultimul moment s-a redresat și a reușit să ajungă la Frankfurt, unde a aterizat în siguranță. Tot în Austria, din cauza rafalelor de vânt care au atins 100 de km pe oră, Federația Internațională de schi a anulat masculină de slalom uriaș de la Soelden, din deschiderea Cupei Mondiale.

Furtuna, denumită „Herwart”, a afectat grav Polonia, Cehia și Slovacia. Autoritățile de la Bratislava au recomandat populației să evite deplasările, din cauza vântului care a avariat clădiri aflate în construcție și a prăbuțit schele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite