Furtuna de zăpadă „Stella” declanşează starea de urgenţă în 4 state americane. Merkel îşi amână întrevederea cu Trump

14 martie 2017, 14:29

ACTUALIZARE Telejurnal 19.00 Furtuna „Stella” afectează peste 100 de milioane de oameni. Practic, nord-estul Statelor Unite este paralizat.

Şcolile au fost închise. La fel şi cele mai multe lanţuri de magazine.

Meteorologii se temeau că, după cum arătau imaginile transmise prin satelit, stratul de zăpadă ar putea depăşi o jumătate de metru.

Transportul aerian este aproape paralizat. În jur de 75% din zborurile din New York de pe toate cele 3 aeroporturi au fost anulate.

Vestea bună este că viscolul s-a mai domolit, iar drumarii curăţă deja arterele.

ACTUALIZARE Telejurnal 14.00 Meteorologii au emis avertismente de furtună în 8 state.

Este aşteptat un strat de zăpadă de până la 60 cm şi temperaturi cu 15-30 de grade sub cele normale pentru această perioadă.

Peste 50 de milioane de persoane aflate de-a lungul coastei de est au fost sfătuite să nu iasă din locuinţe.

Cancelarul german Angela Merkel, care avea programată la Washington o întâlnire cu preşedintele Donald Trump, a fost nevoită să amâne întrevederea pentru ziua de vineri.

Donald Trump: „Toată zona de nord-est se pare că se află sub cel mai sever avertisment de furtună care a fost emis în această iarnă. Sper să nu fie atât de rău cum spun previziunile„.

Companiile aeriene au anulat peste 6 mii de zboruri pe întreg teritoriul Statelor Unite, iar pe 14 aeroporturi nu decolează sau aterizează niciun avion. Numeroşi pasageri sunt blocaţi.

Şcolile din New York au fost închise.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în Boston, Fairfax County, Virginia şi Philadelphia.

Furtuna „Stella” vine după o iarnă relativ blândă, dar autorităţile spun că va fi cea mai puternică furtună de zăpadă a sezonului care afectează coasta de est.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite