Furtună de zăpadă record peste Moscova. În două zile a nins cât într-o lună

5 februarie 2018, 08:32

Ninsoarea abundentă din ultimele 24 de ore a dat bătăi de cap autorităților chiar dacă toate serviciile  de deszăpezire erau pregătite. Pur și simplu utilajele nu au făcut față cantităților mari de  precipitații.

Zăpada depusă într-un timp atât de scurt a depășit recordul din 1957.

„Iarnă grea la Moscova. În două zile a nins cât într-o lună. Stratul de zăpadă a ajuns la jumătate de metru, iar prognoza nu este deloc  încurajatoare. Va continua să ningă și în următoarele zile. Plugurile, instalațiile de împrăștiat material antiderapant și alte utilaje de deszăpezire funcționează și acum la capacitate maximă.  Primăria Moscovei le-a recomandat conductorilor auto să-și lase mașinile acasă și să opteze pentru călătoria cu metroul”, transmite Liviu Iurea.

Primăria a raportat peste 2.000 de copaci care s-au rupt sub greutatea  zăpezii. O persoană a murit după ce un copac s-a prăbușit peste o linie de electricitate. 5 persoane au fost rănite.

Și activitatea pe aeroporturile din Moscova a fost perturbată. Au fost întârziate sau chiar anulate peste 200 de curse.

Toată partea centrală a Rusiei se află sub cod portocaliu de vreme nefavorabilă. În regiunile Smolensk, Bryansk, Tula, Kaluga și Vladimir au rămas fără electricitate 600 de localități.

Echipele de intervenție promit să remedieze situația până la prânz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite