Furtuna de zăpadă care a lovit nord-estul SUA ar putea limita răspândirea COVID-19. Mulți oameni rămân în case

Furtună de zăpadă în SUA
Furtună de zăpadă în SUA
17 decembrie 2020, 17:10

Prima furtună de zăpadă majoră din acest sezon a forţat o mare parte a populaţiei să rămână acasă şi să respecte măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, dar a provocat totodată şi perturbări ale traficului şi, posibil, întârzieri în distribuirea noului vaccin împotriva COVID-19.

Joi dimineaţa, furtuna a adus în oraşul New York o cantitate de zăpadă mai mare decât cea acumulată în urma tuturor furtunilor din iarna anului trecut, a anunțat Serviciul Naţional de Meteorologie.

Furtuna a lovit miercuri Washington, anumite zone din Maryland, Virginia, West Virginia şi Pennsylvania, afectând o zonă în care locuiesc peste 50 de milioane de persoane.

Prognozele au indicat că furtuna va ajunge la Boston şi în anumite zone din regiunea New England, înainte de a se îndrepta către ocean, spre miezul nopţii. Înainte de aceasta, însă, în numeroase zone stratul de zăpadă acumulat ar putea atinge între 30 şi 45 de centimetri.

Rafalele de vânt de până la 80 de kilometri la oră ar putea doborî copaci şi stâlpi de electricitate, a avertizat Serviciul Naţional de Meteorologie.

Cele trei mari aeroporturi din zona New York au raportat că între 20% şi 30% dintre zboruri au fost anulate miercuri, în timp ce compania de cale ferată Amtrak a redus circulaţia trenurilor.

(sursa: Agerpres)

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite