Furtuna Ciara a blocat nordul Europei. MAE a emis o atenţionare de călătorie în Marea Britanie

9 februarie 2020, 20:06

În Marea Britanie, vânturile puternice depășesc la rafală viteză de 100 de kilometri pe ora așa că nu e de mirare că valurile lovesc furioase faleza. Asta nu i-a împiedicat pe mulți britanici să se ducă în porturi ca să vadă, și eventual să și filmeze, natură dezlănțuită.

Meteorologii din Marea Britanie au emis cu 24 de ore înainte un cod portocaliu de vânt pentru Anglia și Țara Galilor, dar companiile de zbor au hotărât să anuleze mai multe curse abia azi dimineață.

Așa se face că mii de călători au rămas blocați prin aeroporturile din nordul Europei și numai cum este și cazul pasagerilor din aeroportul internațional belgian Zaventem din apropiere de Bruxelles. Cei care au rămas acasă, deși alertăți de buletinele meteo, au ieșit la o plimbare ca să simtă vântul puternic adus de Chira pe propria piele.

De la distanță și prin ochiul unei camere de luat vederi, imaginea mării agitate poate fi frumoasă. În realitate, autoritățile maritime din nordul Europei sunt în alertă maximă pentru că se tem de o creșterea bruscă a nivelului apei.

Marea Britanie este cea mai afectată până acum de furtuna Chira. Nu numai traficul aerian și maritim a fost perturbat ci și cel feroviar. Se circulă cu greutate și pe șosele, în cazul în care acestea nu au fost blocate de arborii căzuți pe carosabil.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă