Furtuna Bella: Întreruperi ale curentului electric în Franţa şi Marea Britanie

28 decembrie 2020, 08:21

Potrivit informaţiilor furnizate de Aéroports de Paris (ADP), „traficul aerian a revenit la normal” după ce, în momentul intensităţii maxime a furtunii Bella, 37% din zborurile de pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle din nordul Parisului au fost amânate, în medie, cu 50 de minute.

Pe de altă parte, nu s-au înregistrat întârzieri în cazul decolărilor de pe aeroportul Orly, situat în sudul capitalei Franţei, care are „o pistă bine orientată în raport cu vântul”, a subliniat ADP.

Trei avioane a căror destinaţie iniţială era Roissy au fost redirecţionate către Orly. Este vorba de zboruri din Grecia, Elveţia şi Liban. O aeronavă Aeroflot a aterizat la Amsterdam, în timp ce un avion De Luxair s-a întors pe aeroportul din Luxemburg de unde decolase.

În Bretania şi Normandia, în vestul Franţei, precum şi în nord, primele regiuni franceze care au fost afectate de furtună duminică dimineaţa, aproximativ „18.000 de locuinţe au din nou curent electric”, a anunţat duminică seară Enedis, compania care gestionează reţeaua de energie electrică.

În schimb, aproximativ 34.000 de locuinţe continuau să fie private de electricitate în estul şi centrul Franţei, pe măsură ce furtuna s-a deplasat.

Rafale puternice au fost observate şi în Regatul Unit, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Vântul a suflat cu 170 de km/oră pe Insula Wight din sudul Angliei.

Furtuna a dus la întreruperi de energie electrică, care au fost apoi restabilite duminică în marea majoritate a cazurilor, în peste 20.000 de locuinţe din Ţara Galilor, precum şi întârzieri în traficul feroviar în mai multe regiuni din Marea Britanie din cauza căderilor de copaci sau a inundaţiilor.

Intemperiile au avut loc după ce inundaţiile au afectat deja Anglia, 1.300 de locuinţe fiind evacuate lângă Bedford după o creştere puternică a nivelului apei în ziua de Crăciun.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă