Furnizarea apei, restricționată în mai multe județe

29 aprilie 2020, 08:56

Comuna Smârdan se află la 10 kilometri de Galați și este alimentată cu apă de la societatea de distribuţie din oraș.

În ultima vreme, din cauza secetei, oamenii au început să folosească apă pentru irigații, așa că furnizarea a fost restricționată.

Alina Salanți, corespondent TVR: „Pentru că debitul apei este din ce în ce mai scăzut, autoritățile au decis să împartă localitatea Smârdan în două – nord și sud. Fiecare a primit astfel apă cu program – o zi da, o zi nu”.

Primarul a încercat să le explice oamenilor că apa trebuie consumată cu măsură.

Cornelia Arnăutu, purtător de cuvânt SC Apă Canal SA Galați: „Este un consum semnificativ crescut. În martie, începutul lunii aprilie, am avut apă suficientă pentru asigurarea necesarului. Ulterior, au început activităţile agricole„.

Oamenii sunt supărați că furnizarea apei este restricţionată.

Sunt însă și oameni prevăzători. Ion Carp și-a făcut un puț în curte și are apă tot timpul. Astfel, își poate îngriji atât legumele din seră, cât și pomii fructiferi.

Apă cu program și în județul Gorj, în comuna Scoarța. Și acolo localnicii sunt nemulțumiți că au apă doar din când în când.

În fiecare an, din cauza secetei, izvoarele seacă. La fel și multe fântâni. Autoritățile au investit 500 de mii de lei într-o nouă sursă de apă, dar lucrările nu sunt terminate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă