Furie în Germania și Austria după comercializarea unor sticle de vin cu figura lui Hitler. „Germanilor le place foarte mult să cumpere aceste vinuri”

Foto: Flickr
Foto: Flickr
11 august 2022, 11:53

Vinificatorul italian Vini Lunardelli produce vinuri cu tematica dictatorului de mai bine de 25 de ani. Pe etichetele sale apar și Stalin, Lenin, Che Guevara, Napoleon și Franco.

Colecția Hitler îl prezintă pe dictatorul nazist cu sloganuri precum „Mein Führer”, „Sieg Heil” și „Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer”. Au existat plângeri în trecut și solicitări de boicot din partea Centrului Simon Wiesenthal, o fundație pentru memoria Holocaustului.

Săptămâna aceasta, un proeminent chirurg estetician austriac a susținut că turiștii călătoreau în stațiunea Jesolo, la aproximativ 32 de kilometri de Veneția, pentru a cumpăra vinul, care costă 8,50 de euro sticla.

Dr. Dagmar Millesi, din Viena, care este specializată în lifting-uri ale celebrităților, a declarat presei austriece că a fost șocată să vadă sticlele pe rafturile supermarketurilor din Jesolo.

„Angajatul magazinului a spus că germanilor le place foarte mult să cumpere aceste vinuri”, a spus ea. „Vânzătoarea a fost chiar amuzată de indignarea mea… Nimeni nu este supărat din cauza asta, nimeni nu o interzice… Nu mi-a venit să cred.”

Deși ilegală în Germania și Austria, vânzarea de produse care poartă svastice și majoritatea altor imagini fasciste este legală în Italia.

Povestea ținut capul de afiș al presei, inclusiv în revista germană Bild der Frau, care a titrat: „Scandalos: vinul Hitler este oferit spre vânzare”.

Lunardelli, care și-a fondat crama în 1967, a început „Seria istorică” în 1995 și au existat proteste periodice asupra etichetării. Potrivit site-ului companiei, vinurile sunt un „obiect de cult printre colecționari”.

În 2018, Andrea Gnassi, pe atunci primarul orașului Rimini, a spus că are mâinile legate și că încercările de a face presiuni pentru o legislație națională împotriva produselor fasciste au fost eșuate. „Primim asemenea informații de cel puțin cinci până la șase ori pe an”, a afirmat Gnassi. „Atâta timp cât o nouă lege nu este aprobată, toate încercările de [acțiune a municipalității] nu duc la nimic”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite