Funeraliile Reginei, evenimentul cu cea mai mare audiență din istorie

A fost cel mai urmărit eveniment din istorie: potrivit primelor estimări, prezentate de presa britanică, patru miliarde de oameni au urmărit, în toate colțurile lumii, funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Oriunde s-au aflat, britanicii din străinătate au asistat cu emoție, pe internet sau la televizor, la ultimul drum al suveranei. Dar nu numai britanicii.

19 Septembrie 2022, 20:52 (actualizat 19 Septembrie 2022, 20:52) Știrile TVR |

Întreg Regatul s-a oprit în loc. Străzi pustii, magazine  închise, a fost zi liberă pentru ca oamenii să poată participa la funeralii, să o conducă pe regină pe ultimul drum. Celebrele reclame luminoase din Picadilly Circus, una dintre emblemele Londrei, au fost stinse, iar pe ecranele cernite era doar monograma reginei.

Oameni din toate colțurile lumii au urmărit funeraliile. În Franța, Spania și Germania, multe terase și baruri s-au deschis mai devreme.

Și au anunțat clienții încă de acum câteva zile că pot veni să urmărească ceremonialul din Regat.

Thibaud Dupont, patronul unui bar din Paris: Ne emoţionează. Nu a fost regina noastră, dar a domnit în Marea Britanie 70 de ani.Singurul care a domnit mai mult a fost Ludovic al XIV-lea.Deci avem o istorie comună”.

Turistă britanică în Paris: “E o mare schimbare, o tranziţie. Sunt alături de familie. Când îl văd pe  Charles, pe regele Charles, mi se rupe inima de milă pentru momentele prin care trece acum”.

La Linz, în Germania, proprietarul hotelului Little Britain a adus omagiu după omagiu reginei Elisabeta a II-a. Și el și familia au ținut momentul de reculegere, odată cu britanicii, și au urmărit fiecare secundă a funeraliilor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI