Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Locul de odihnă al regretatei suverane, o capelă mică din istoricul Castel Windsor

Locul de odihnă al regretatei suverane o capelă mică din istoricul Castel Windsor
Locul de odihnă al regretatei suverane o capelă mică din istoricul Castel Windsor
19 septembrie 2022, 17:52

Ridicat de William Cuceritorul după cucerirea normandă din 1066, Castelul Windsor a fost reconstruit şi remodelat de-a lungul secolelor, însă este cel mai vechi şi cel mai mare castel ocupat din lume.

Situat în apropierea Londrei, castelul a fost principalul refugiu de weekend al reginei, iar în ultimii săi ani de domnie a fost locuinţa sa preferată.

Un incendiu uriaş din 1992 a provocat numeroase pagube, evenimentul adăugându-se unui şir de scandaluri care au afectat familia regală într-un an pe care regina l-a numit „Annus Horribilis” („Anul îngrozitor”).

Castelul Windsor este locul de odihnă a peste o duzină de regi şi regine. Majoritatea sunt îngropaţi în capela St. George, printre aceştia numărându-se Henric al VIII-lea, care a decedat în 1547 şi Carol I (Charles I, în limba engleză), care a fost decapitat în 1649.

Regina va fi înmormântată la capela memorială regele George al VI-lea, aflată lângă capela principală St. George. Suverana a comandat capela memorială în 1962 şi a denumit-o după tatăl său.

Regele George şi soţia sa, Regina Mamă, sunt înmormântaţi acolo, împreună cu fiica lor mai mică, prinţesa Margareta.

Mare parte din muzica de la ceremonia de înmormântare a fost compusă sau aranjată de William Henry Harris, organist la capelă în perioada 1933-1961. El i-ar fi predat viitoarei regine lecţii de pian pe vremea când era o mică prinţesă.

Regina şi soţul său, prinţul Philip, au devenit membri ai Ordinului Jartierei – cel mai înalt ordin cavaleresc din Marea Britanie – la capela St. George în 1948.

La capela St. George au fost înmormântaţi şi prinţul Philip, tatălui reginei, bunicul său, George al V-lea şi străbunicul său, Edward al VII-lea.

Nepotul regretatei suverane, prinţul Harry, a fost botezat acolo şi tot acolo s-a căsătorit, în 2018. Prinţul William, acum moştenitor al tronului, a fost confirmat acolo.

Sicriul prinţului Philip, care a încetat din viaţă la 9 aprilie 2021, a fost depozitat în cripta „Royal Vault”, pentru a putea fi îngropat alături de regină.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite