Funeraliile prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi duce de Edinburgh, la Capela St. George a Castelului Windsor

17 aprilie 2021, 16:40

 

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a Regatului Unit, a fost condus pe ultimul drum. La întreaga ceremonie, desfășurată într-un impecabil stil britanic, au luat parte suverana și membri ai familiei regale. Sicriul, în care a fost depus la Castelul Windsor trupul Ducelui de Edinburg, a fost urcat de militari într-un Land Rover special modificat. A fost însoțit de unii mebri ai familiei regale care au mers pe jos. Printre ei, Prințul Charles, băieții săi, prinții William și Harry. Sicriul, pe care se aflau sabia ceremonială a prințului și șapca sa de ofițer de marină, a fost depus în Capela St. George din Windsor, construită în 1475. În ciuda tradiției, nimeni nu a purtat uniformă militară, din respect pentru prințul Harry, care nu mai are dreptul. Slujba anglicană, oficiată de episcopul de Windsor, David Conner, a evocat trecutul prințului Philips ca ofițer în marină, acțiunile sale internaționale și cele șapte decenii în care a fost alături de Regină și a ajutat-o să travrseze diverse crize politice, sociale sau conflicte. David Conner a spus: am fost inspirați de loialitatea sa neîncetată față de suverană, de serviciul său în slujba națiunii, de curajul, viziunea și credința sa. Numărul participanților la ceremonia religioasă a fost strict limitat. Ei au fost obligați să respecte rgulile de separare impuse de pandemie.
Prințul Philip, al cărui numee oficial era Ducele de Edinburgh, a murit la 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Sicriul în care a fost depus trupul său, a fost învelit în culorile steagului de arme al Danemarcei, Crucea Greciei și însemnele nobiliare ale Castelului din Edinburgh și ale familiei Mountbatten. Prințul Philip a fost omagiat și de elevii școlii pe care a absolvit-o, Gordounstoun, din Scoția.

 

ACTUALIZARE După încheierea slujbei religioase, sicriul a fost depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei St. George.

(w500) Regina Eli

ACTUALIZARE Are loc slujba religioasă la care asistă regina Elisabeta a II-a şi membri ai familiei regale. Şapca militară şi sabia de ofiţer al Marinei Regale care i-au aparţinut prinţului Philip au fost depuse pe sicriu înainte de începerea slujbei, iar insigna sa de Alteţă Regală a fost depusă în altarul capelei.

(w500) Catedrala

ACTUALIZARE Moment de reculegere la nivel naţional, la ora locală 15:00, ora 17.00, ora României. A fost precedat de o procesiune funerară organizată în perimetrul Castelului Windsor.

(w500) Moment de

ACTUALIZARE Sicriul, purtat de militari din Marina Regală, este întâmpinat în faţa intrării vestice a Capelei St. George de diaconul de Windsor şi de arhiepiscopul de Canterbury.

ACTUALIZARE Sicriul prințului Philip e scos în Curtea interioară a castelului Windsor, prin Intrarea de stat.

(w500) Sicriul, s

Sicriul prinţului Philip este transportat cu un automobil Land Rover în cadrul unei mici procesiuni ceremoniale care se va deplasa de la Intrarea de Stat a Castelului Windsor până la Capela St. George, unde va avea loc slujba religioasă.

(w500) Sicriul sc

Membrii familiei regale şi angajaţii ducelui de Edinburgh merg în spatele sicriului din curtea interioară, pe lângă Colina Capelei (Chapel Hill) şi până la Grajdurile Regale (Horseshoe Cloister).

(w500) Participan

Sicriul ducelui de Edinburgh, acoperit cu drapelul şi blazonul Alteţei Sale Regale şi o coroană de flori, a fost mutat de un grup de membri ai The Queen’s Company (Compania Reginei), Primul Batalion al Gărzii de Grenadieri. Detaşamente reprezentative pentru relaţiile speciale pe care Alteţa Sa Regală Prinţul Philip le-a avut cu armata britanică vor fi poziţionate în curtea interioară a Castelului Windsor.

Funeraliile ducelui de Edinburgh au loc în conformitate cu ultimele dorinţe ale acestuia şi vor reprezenta o bună ocazie pentru a omagia şi a celebra viaţa şi activitatea de peste 70 de ani desfăşurată de prinţul Philip în slujba reginei, a Marii Britanii şi a organizaţiei Commonwealth.

Înmormântarea prinţului Philip a fost organizată sub forma unei ceremonii funerare regale, la fel ca în cazul fostei regine-mamă (mama reginei Elisabeta a II-a, n.r.), fără să îmbrace însă forma unor funeralii de stat – o ceremonie rezervată în general doar monarhilor. Planurile pentru această înmormântare au fost aprobate de regina Elisabeta a II-a şi respectă recomandările Guvernului britanic.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite