Funeraliile prințului Philip vor avea loc sâmbătă. TVR va transmite în direct într-o ediție specială, începând cu ora 15:00

12 aprilie 2021, 14:39

Apropiații reginei au spus presei că suverana e îndurerată, dar rezistă acestui moment greu. Moartea sa lasă un gol uriaș în viață mea – sunt cuvintele reginei Elisabeta a II-a.

Pentru că doar 30 de persoane pot participa la funeralii, din cauza restricțiilor COVID, premierul Boris Johnson a anunțat deja că cedează locul său cuiva din familie

Nu există cuvinte să descriem durerea care sfâșie sufletele celor din familie – aşa şi-a început arhiepiscopul de Canterbury slujba în memoria printului Philip. Soțul reginei Elisabeta a II a a murit vineri la prânz, cu două luni înainte de a împlini o sută de ani.

Purtând o cravată neagră, în semn de doliu, și vizibil îndurerat, prințul Charles de Wales, moștenitorului tronului, a mărturisit în fata jurnaliștilor că tatăl sau îi va lipsi enorm.

Majoritatea britanicilor speră că funeraliile vor fi o bună ocazie ca Harry să se reapropie de familie.

La toate competițiile sportive din regat s-a ținut un moment de reculegere în memoria prințului Philip. Inclusiv la celebra cursa hipică Grand National.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite