Funeraliile astrofizicianului Stephen Hawking. Cenușa savantului, înhumată alături de rămășițele lui Isaac Newton

31 martie 2018, 14:56

Funeraliile s-au desfășurat în cadru restrâns; au participat doar familia, prietenii și colegii. Cu toate acestea, sute de oameni au anunțat că vor veni la porțile bisericii Sfânta Maria Mare, din Cambridge, pentru a-i spune „adio” lui Stephen Hawking.

John Rees,  fost coleg de-al fizicianului: „A plutit în spaţiu şi mereu povestea că a fost o experienţă măreaţă. Gravitaţia era unul dintre subiectele lui favorite, dar tot gravitaţia l-a ţinut în scaun. Faptul că, fie şi pentru o jumătate de minut, a fost în imponderabilitate l-a inspirat enorm.”

În luna iunie, cenușa lui Stephen Hawking va fi înhumată la Westminster Abbey, alături de rămășițele pământești ale lui Newton, cu care a fost adesea asemuit.

Pe când avea 21 de ani, Hawking a fost diagnosticat cu o afecțiune neuro-motorie, ce urma să-l răpună în doar câțiva ani. Printr-un miracol greu de explicat pentru lumea științifică, Stephen Hawking a mai trăit 55 de ani.

Complet imobilizat, fără voce – comunica printr-un computer special conceput pentru el – Stephen Hawking a avut contribuții de geniu la descifrarea tainelor Universului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite