Funeraliile astrofizicianului Stephen Hawking. Cenușa savantului, înhumată alături de rămășițele lui Isaac Newton

Astăzi au avut loc funeraliile fizicianului Stephen Hawking. Serviciul religios a fost oficiat la o biserică din Cambridge, nu de parte de facultatea la care savantul a predat mai bine de o jumătate de secol. Hawking a murit pe 14 martie. Avea 76 de ani şi, deşi ţintuit în scaunul cu rotile, fără să se poată mişca sau vorbi, a revoluţionat lumea astrofizicii.

31 Martie 2018, 14:56 (actualizat 31 Martie 2018, 19:36) |
$article.media.images[0].description
Profesorul Stephen Hawking 1942 - 2018/ FOTO: Cambridge University "

Funeraliile s-au desfășurat în cadru restrâns; au participat doar familia, prietenii și colegii. Cu toate acestea, sute de oameni au anunțat că vor veni la porțile bisericii Sfânta Maria Mare, din Cambridge, pentru a-i spune "adio" lui Stephen Hawking.

John Rees,  fost coleg de-al fizicianului: "A plutit în spaţiu şi mereu povestea că a fost o experienţă măreaţă. Gravitaţia era unul dintre subiectele lui favorite, dar tot gravitaţia l-a ţinut în scaun. Faptul că, fie şi pentru o jumătate de minut, a fost în imponderabilitate l-a inspirat enorm."

În luna iunie, cenușa lui Stephen Hawking va fi înhumată la Westminster Abbey, alături de rămășițele pământești ale lui Newton, cu care a fost adesea asemuit.

Pe când avea 21 de ani, Hawking a fost diagnosticat cu o afecțiune neuro-motorie, ce urma să-l răpună în doar câțiva ani. Printr-un miracol greu de explicat pentru lumea științifică, Stephen Hawking a mai trăit 55 de ani.

Complet imobilizat, fără voce - comunica printr-un computer special conceput pentru el - Stephen Hawking a avut contribuții de geniu la descifrarea tainelor Universului.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 25°C
IASI 24°C 19°C
CLUJ 22°C 23°C
CONSTANTA 23°C 20°C
CRAIOVA 28°C 26°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI