Funcţionar: A venit cu pistolul să ne împuşte, că am reziliat contractul. Interceptări în dosarul CNAS

Potrivit referatului procurorilor, un funcţionar vorbeşte despre ameninţări cu arma la care au fost supuşi angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate pentru că au reziliat contractele cu anumite firme.

01 Septembrie 2017, 20:15 (actualizat 01 Septembrie 2017, 20:24) |
Interceptări în dosarul CNAS
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Potrivit referatului procurorilor, un funcţionar vorbeşte despre ameninţări cu arma la care au fost supuşi angajaţi ai Casei, pentru că au reziliat contractele cu anumite firme.

  • Funcţionar CNAS : Bă, vrei să-ţi arăt acte de la IGPR, că a venit cu pistolul să ne împuşte, că l-am reziliat şi că n-am vrut să luăm şpagă? În Ministerul Transporturilor aveam şi era păzit, obiectiv militar de jandarmi. Şi îţi arăt actele că s-au dus cu percheziţie să ia armele, că ne căuta să ne împuşte, că de ce n-am vrut să luăm şpagă şi l-am reziliat. Şi acum e în contract cu Casa, îl doare-n … (sursă: referat DNA)

Procurorii mai arată că fraudarea bugetului asigurărilor sociale de sănătate a fost făcută pe spinarea asiguraţilor cu grave probleme medicale, cărora li s-a respins dreptul la îngrijiri medicale sub pretextul lipsei fondurilor.

Din documentul procurorilor reiese că fondurile au fost epuizate prin depunerea a 1.500 de dosare prin avocaţi, dosare despre care funcţionarii Casei ştiau că sunt întocmite în fals.

  • Funcţionar CNAS : „Domnu' Ovidiu, hai, să găsim o soluţie în care să nu se mai fure, mă, mânca-te-ar mama, aşa. Deci, nu se poate, mă. Într-o oră jumate, deci, s-a deschis registratura, nicio oră jumate" (sursă: referat DNA)

Procurorii DNA au făcut peste 50 de percheziţii şi au reţinut 14 persoane după ce au constatat că sute de dosare medicale au fost întocmite în fals.

Casa de Asigurări de Sănătate a plătit 3 milioane de euro pe numele unor pacienţi fictivi.

Pentru a evita depistarea fraudelor, lună de lună se întocmeau raportări de servicii medicale necesare decontărilor iar în paralel erau introduse şi şterse date din sistemul informatic unic integrat al CNAS prin accesarea fără drept a acestuia, astfel încât în sistem să apară că serviciile medicale au fost efectuate în realitate.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI