UPDATE Fum la metrou. Defecțiune tehnică la un tren care pleca din stația Piața Romană. Sindicaliștii susțin că trenurile de tip CAF au o „vulnerabilitate”

Panică la metrou
Panică la metrou
24 mai 2022, 09:06

ACTUALIZARE Polițiștii Brigăzii de Poliție pentru Transportul Public s-au sesizat din oficiu.

Se realizează o anchetă pentru infracțiunile de distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă.

Cercetările sunt continuate de Brigada de Poliție pentru Transportul Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

ACTUALIZARE  Sindicalistul Marian Artimon, de la Unitatea Sindicatul Liber din Metrou (USLM) susține că incidentul de la metrou a fost cauzat de defectarea unei piese a trenului şi este a patra oară în ultimii doi ani când se întâmplă acest lucru la metrourile de tip CAF, care circulă pe Magistrala 2.

„Din primele cercetări, se pare că s-a întâmplat ce s-a mai întâmplat de câteva ori înainte şi anume o piesă a trenului s-a rupt, iar din balansul ei a lovit instalaţia de alimentare cu energie electrică a trenului şi a făcut un scurt, care a produs degajări (de fum – n.r.). Urmează ca diseară, la noapte, comisia împuternicită să facă o cercetare la faţa locului”, a declarat Marian Artimon, citat de Agerpres.

Sindicalistul spune că trenurile de tip CAF „sunt cele mai noi din flotă”, iar acest tip de defecțiune reprezintă „ o vulnerabilitate a trenului respectiv”.

„Mai avem puţin şi nu mai avem cu ce să circulăm’, a mai spus Artimon.

ACTUALIZARE Circulația pe ambele sensuri ale Magistralei 2 a fost reluată.

ACTUALIZARE Şeful ISUBIF: Cauza probabilă a incendiului de la metrou – o flacără la o cutie cu conductori la nivelul şinei

ACTUALZARE Metrorex informează că la ora 8:42, trenul care pleca din stația de metrou Piața Romană către Berceni a prezentat o defecțiune tehnică cu degajare de fum, la ieșirea din stație.

Mecanicul trenului a încercat repornirea trenului în traseu, fapt ce nu a putut fi posibil.

Astfel, călătorii au fost debarcați în tunel, după scoaterea tensiunii pe ambele fire, sub supravegherea directă a echipelor de intervenție Metrorex și ISU. ISU a luat decizia de activare a planului roșu.

Călătorii au fost debarcați în siguranță. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară alternativ între Piața Romană și Unirii 2 pe un singur fir. Pe restul magistralei, circulația se desfășoară normal.

Circulația trenurilor este reorganizată corespunzător până la retragerea trenului în depou pentru analiză și remediere.

Defecțiunea va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixta Metrorex – Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

Metrorex prezintă scuze călătorilor și îi asigură pe această cale că depune toate eforturile pentru reluarea circulației în condiții normale.

ACTUALIZARE Prefectul Capitalei: Va fi făcută o anchetă pentru a determina cauza incendiului de la metrou

ACTUALIZARE Circulația trenurilor a fost reluată

ACTUALIZARE Raed Arafat a declarat că circulația metrourilor va fi reluată curând.

ACTUALIZARE Șeful DSU, Raed Arafat, este la fața locului

Au fost asistate un număr de 25 de persoane, care pe fondul unei patologii preexistente, al emoției și expunerii la fum au avut nevoie de asistență medicală. Dintre persoanele asistate medical, două au fost duse la Spitalul Floreasca.

La fața locului au acționat 31 de echipaje de prim ajutor

172 de persoane au fost evacuate din garnitura de metrou la care s-a produs un incendiu la Piaţa Romană, a declarat, marţi, şeful DSU, Raed Arafat.

ACTUALIZARE Au apărut imagini pe rețelele de socializare, postate de unul dintre călătorii care se aflau în trenul la care s-a produs degajarea de fum. Oamenii au fost evacuați prin tunelurile de tren.

ACTUALIZARE Traficul rutier a fost restricţionat între Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană, ambele sensuri de deplasare şi pe bulevardul Lascăr Catargiu, dinspre Piaţa Victoriei către Piaţa Romană, pentru a permite intervenţia pompierilor la metrou.

ACTUALIZARE  Precizări de la Metrorex

Ca urmare a defecțiunii tehnice cu degajare de fum din Piața Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituțiile abilitate pentru verificare și acordare de sprijin în caz de nevoie.

Călătorii aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel și deconectarea de la energia electrică a acestuia.

Menționăm că, pasagerii aflați în trenul defect nu au fost puși în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situației create, aceștia vor fi debarcați prin tunel.

Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate, iar între stațiile Universitate și Piața Victoriei nu se circulă.

ACTUALIZARE Circulația trenurilor este oprită între stațiile Piața Unirii și Aviatorilor

ACTUALIZARE Incendiul a fost declarat stins, precizează ISU București.

ACTUALIZARE Planul roșu a fost dezactivat. El fusese activat pentru ca toate forțele sa fie disponibile în cazul în care situația era mai gravă.

ACTUALIZARE Un număr mare de ambulanțe și mașini de pompieri sunt amplasate în zona staţiilor de metrou Romană, Universitate şi Piaţa Victoriei.

„În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime„, precizează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Acţionează opt autospeciale de stingere, SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori.

ACTUALIZARE Circulaţia metroului pe magistrala M2 este întreruptă.

ACTUALIZARE Continuă evacuarea călătorilor din stația Piața Romană. La stațiile Victoriei și Universitate au fost deja evacuați.

ACTUALIZARE Dispeceratul Metrorex informează că este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum, mai precizează ISUBIF.

Metroul este pe tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron.

Călătorii din stații și din trenul în care a apărut defecțiunea au fost evacuați.

A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime

Metrorex informează că  începând cu ora 8:50, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat, se arată în comunicatul Metrorex.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite